De beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers aller tijden Columns
Columns

De beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers aller tijden

De beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers aller tijden
De beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers aller tijden

Af en toe is het tijd om wat vechters in de schijnwerper te zetten. Dit zijn volgens ons de beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers aller tijden.

Lucia ‘Lady Tyson’ Rijker

Lucia heeft een ongelooflijk track record van 36-0 met daarvan 25 knockouts. Hierdoor is deze dame toch wel de beste vrouwelijke kickbokser van ons land. Ze is geboren in 1976 in Amsterdam en startte met kickboksen toen ze 14 was. Al op haar 15 sloeg ze Lily Rodriguez, de toenmalig Amerikaanse kampioene, knock out. Slechts een jaartje later werd ze pro bij Vos Gym.

Lady Tyson heeft vier wereldtitels op haar naam staan. De enige wedstrijd die ze ooit verloor was de match tegen Somchai Jaidee. Deze mannelijke Muy-Thai kampioen versloeg haar in de Jaap Edenhal. In 1996 stapte ze over op boksen. Ook hier heeft ze een fantastisch trackrecord. Vorig jaar schreef ze nog geschiedenis om als een van de eerste vrouwen een plek te krijgen op de International Boxing Hall of Frame.

Ze houdt het niet alleen bij vechtsporten, Rijker acteert in een aantal Hollywood films waaronder Million Dollar Baby. In de met een Oscar bekroonde film speelt ze Billie ‘The Blue Bear’ Osterman. Tegenwoordig leeft ze een rustiger leven als personal coach en was ze te zien in het televisieprogramma Dream School.

Jorina Baars

Jorina begon al op haar 7e met kickboksen. In 2004 maakte ze de overstap naar professioneel atleet en is de huidige ISKA wereldkampioen weltergewicht Muay Thai. Baars blijft ongeslagen in 49 Muay Thai-wedstrijden en bezit een indrukwekkend record van 46-0-3, waarvan 16 overwinningen via knock-out komen.

Tot de onderscheidingen van Baars behoren het ISKA-wereldkampioenschap weltergewicht, een nationaal Nederlands Muay Thai-kampioenschap, het Amazon of K-1 Muay Thai Grand Prix-kampioenschap en het inaugurele Lion Fight Muay Thai-wereldkampioenschap weltergewicht voor vrouwen.

De meest opvallende overwinning in Baars 'geweldige cv is een unanieme overwinning op meervoudig mixed martial arts-wereldkampioen Cristiane' Cyborg 'Justino om het inaugurele Lion Fight Muay Thai Women’s welterweight World Championship te veroveren.

Ilona ‘The K.O. Specialist’ Wijmans

Ilona komt uit Berkel en Rodenrijs en zette zichzelf in 2013 op de kaart door de wereldtitel in Slovenië te veroveren. Ze versloeg de 10 jaar oudere Kroatische Nevenka Mikulic over vijf rondes op punten. Dit is op zich al een knappe prestatie, maar helemaal gezien het feit dat ze al in de eerste ronde een botbreuk in haar rechterhand opliep.

Vechters op dit niveau lopen een groot risico op blessures en moeten onder andere erg goed op hun eten letten. Zo is onder andere de inname van vitamine D erg belangrijk omdat dit bijdraagt aan de opname van calcium en fosfaat uit voedsel en daarmee belangrijk is voor de ontwikkeling van de botten.

Het leek er een jaar later op dat ze haar wereldtitel succesvol verdedigde in Alkmaar tegen de Amsterdamse Kielholtz. Ze won de wedstrijd op punten, maar Kielholtz tekende met succes bezwaar aan en ging er met de wereldtitel vandoor. Interessant om te vermelden: Kielholtz begon haar carrière als judoka en speelde onder andere voor het Nederlandse jeugdteam. Het was kickboksen waarmee ze uiteindelijk meerdere wereldtitels in de wacht sleepte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws