CORONAVIRUS: Is het einde nabij voor de vechtsporten? Columns
Columns

CORONAVIRUS: Is het einde nabij voor de vechtsporten?

CORONAVIRUS: Is het einde nabij voor de vechtsporten?
CORONAVIRUS: Is het einde nabij voor de vechtsporten?

Het zijn donkere dagen die de vechtsporters, fans en allen die er mee te maken hebben doormaken. Zal het ooit nog goed komen met de contact sporten?

De vraag wordt naarmate de tijd vordert steeds actueler en beangstigender. Niet alleen in Nederland maar ook de landen om ons heen lijkt de situatie met de dag uitzichtlozer te worden. Maatregelen die aangescherpt worden en sprankjes hoop die keihard de grond in worden gestampt.

Zondag maakte IFP promotions die een Enfusion event zou houden in het najaar op 17 oktober in Duitsland bekend op te schuiven naar begin april 2021. Maar hoe zeker is dit? Hoe zeker is het dat alle grote events dan terugkomen. Komt er na Covid-19 niet een Covid-20. En wat zal het publiek doen?

Laat je wel of niet vaccineren

Een ding is zeker een groot aantal mensen die graag naar een vechtsport gala kwamen zullen nu niet komen zonder dat er een vaccin is tegen corona. Een vaccin dat straks iedereen wordt opgedrongen, maar niet iedereen op zit te wachten. Ook de grote vechtsport organisaties lijken in zwaar weer te zitten.

Hoelang houden deze het vol. ONE Championship haalde recentelijk miljoenen binnen, maar moest daar wel een groot deel van haar medewerkers voor ontslaan, een eis van de investeerders. Inmiddels gonst het van de geruchten zo zouden rekeningen niet worden betaald door grote vechtsport organisaties op posten die al een lange tijd openstaan. Een euvel wat meerdere organisaties nu achtervolgt, maar wat slachtoffers eist.

Geen geld meer

Enkele grote promotors kunnen een paar grote gevechten financieren met hoge sitekosten in het Midden-Oosten, Macau of een andere buitenlandse entiteit. Dat lijkt tegenwoordig de formule, fondsen werven bij een netwerk of een andere bron buiten de sport met de daaropvolgende gevechten die onvoldoende inkomsten genereren om de investering te dekken.

Sporten zijn verslavend voor hun schare fans. Het is moeilijk om een verslaving af te schudden, maar het kan wel. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer fans zich zullen aanpassen aan het leven zonder sport en zeggen: "Ik kan leven zonder een gevecht bij te wonen."

Niet janken

Feit blijft dat veel vechtsporten en events afhankelijk zijn van ticket verkoop aan de deur. Nederlandse fans zullen niet zo snel gaan betalen voor online kijken via een PPV systeem. Als Veronica nu de stekker uit de UFC haalt dan is alles klaar. En nog wordt er geklaagd, he stop met klagen het is gratis en het is vechtsport.

Moeten we ons voorbereiden op het feit dat kickboksen, boksen en MMA in hun huidige vormen verdwijnen. Volwassenen mogen geen contact met elkaar. Jongeren wel, onder de 18 jaar.

Op hoop van zegen

Hoe zit het met de vechtsportbonden, deze konden hun werk doen lokaal, landelijk en zelfs internationaal. Ook deze staan stil. Hoe zal dit straks verder gaan. Samenwerken zou een optie zijn, als is het geen geheim dat deze in de meeste gevallen elkaar niet echt liggen.

Alle ogen zijn gericht op september wat zal er gebeuren. Laten we niet al te enthousiast zijn. Duitsland verlengde zijn direct contact maatregelen tot ver in het najaar (publiek bij evenementen). Dit zou eerder zijn. Maar laten we wel positief blijven, althans als dat u lukt……

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws