Home / Columns / Coronamaatregelen alsnog de doodsteek voor kickboks events?

Coronamaatregelen alsnog de doodsteek voor kickboks events?

Vanaf woensdag 1 juli mogen de sportscholen weer volledig open, wel onder strikte regels. Ook is 1 op 1 contact weer toegestaan. Maar hoe zit het met de events?

De vechtsport fans die graag een kickboks, boks, karate, judo of MMA-wedstrijd willen kijken kunnen vanaf 1 september hun hart ophalen. Wel met enige restricties en afhangende van het feit of het coronavirus niet weer de kop opsteekt.

Het is nog steeds niet voor iedereen duidelijk hoe het vanaf 1 september zal gaan. De Vechtsportautoriteit stuurde dinsdag een nieuwsbericht uit ter verduidelijking. “Binnen geldt dat vanaf 1 juli een onbeperkt aantal mensen bijeen mag komen. Als er tevoren wordt gereserveerd, als een checkgesprek plaatsvindt en er zitplaatsen zijn. En de anderhalve meter regel door het publiek wordt gerespecteerd (bron VA).

Dan maar naar buiten

“Voor evenementen buiten geldt dat vanaf 1 juli ook geen beperkingen zijn als er zitplaats, checkgesprek en reservering wordt geregeld. Als dat niet gebeurt, geldt een maximum van 250 aanwezigen. Ook hier moet hoe dan ook de anderhalve meter regel worden gehandhaafd door het publiek.” (bron VA).

Ziet u het al voor u, een uitbundige menigte die niet richting de ring mag lopen? Dat kan nogal een issue worden als we bijvoorbeeld naar het verleden kijken Badr Hari vs Rico Verhoeven. Als we reëel kijken naar de regels komt er heel wat geregel bij kijken. Want organisaties die niet kunnen voldoen aan de eisen zitten aan de 100 of 250 regel vast.

Wat een geregel

De vraag is ook hoe de diverse organisaties van klein tot groot dit moeten gaan invoeren. Vooraf reserveren betekent online verkoop of via de telefoon. En dan nog maar niet te spreken over misschien wel duizenden mensen die een check moeten ondergaan. Dat kost veel inspanning en veel geldt. De ticket prijzen zullen hierdoor flink omhoog kunnen gaan.

Conclusie kan zijn dat een aantal vechtsport organisaties zullen wegvallen. Een Ahoy of grote arena volkrijgen kan qua kosten en opbrengsten wellicht nog compenseren. Maar je zult een club gala willen doen of kleinschalig event, dan lijkt het haast niet te doen.

Bekijk ook

GAME OVER: De bokser waar niemand meer tegen wil vechten

Jarrell Miller (L) na een gevecht met Mirko CroCop (R) De carrière van Jarrell Miller ...

ONE Championship tekent jong Muaythai supertalent

De grootste vechtsport organisatie in Azie heeft het vrouwelijk Muaytahi supertalent Ann ‘Supergirl’ Jaroonsak getekend. ...

🎥 DOOD VADER: President Kadyrov troost UFC Kampioen Khabib

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov troostte UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov, na de dood van ...