Home / Columns / Cordyceps sinensis voor meer Energie en Uithoudingsvermogen

Cordyceps sinensis voor meer Energie en Uithoudingsvermogen

Ben je op zoek naar natuurlijke voedingssupplementen? Behoefte aan een dosis extra uithoudingsvermogen, zuurstofopname en energie? Ontdek Cordyceps sinensis. Deze medicinale paddenstoel wordt ontzettend veel gebruikt in de sportschool, door vechtsporters en atleten. Welkom in de wereld van de gezonde paddenstoelen!

Wat is Cordyceps?

De Ophiocordyceps sinensis, ook wel kort cordyceps genoemd, is een medicinale schimmel die uitgroeit tot vreemd uitziende paddenstoelen. De schimmel is afkomstig uit China en wordt in veel Aziatische landen gebruikt in de geneeskunde. Het is bepaald niet nieuw. Cordyceps wordt al ruim 2000 jaar gebruikt om de gezondheid te verbeteren. In China gebruikt men het om allerlei klachten te behandelen. Sinds 1964 is de medicinale paddenstoel officieel erkent als geneesmiddel.

Niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de sport maakte Cordyceps al faam. Er gaan veel verhalen in de rondte over het Chinese team tijdens de Olympische Spelen van 1992. In dat jaar wonnen de Chinezen enorm veel medailles en braken ze record na record. Het zogenaamde ‘secret weapon’ van het team was toen – je raadt het al – Cordyceps.

Meer Energie, Uithoudingsvermogen en Zuurstofopname

Met cordyceps kun je dus records breken. Dat hebben de Chinezen in 1992 wel bewezen. Maar hoe komt het dat de sportprestaties zo vooruit gaan na het gebruik van deze paddenstoel? Nou, de zwam bevat een aantal bijzondere stoffen die goed zijn voor de sportprestaties. Het zit namelijk boordevol aminozuren, nucleotiden, vitaminen, mineralen, proteïnes, sterolen en cordycepines. Daarmee heeft cordyceps de volgende werking:

● Het stimuleert je energie
● Verbetert de longfunctie
● Verbetert de zuurstofopname
● Helpt tegen vermoeidheid
● Versterkt het uithoudingsvermogen

Door de grote verzameling stoffen heeft Cordyceps ook een positieve werking op je geestelijke conditie en het schijnt een remmende werking te hebben op het verouderingsproces. Daarnaast werkt het goed tegen hart- en vaatziekten én optimaliseert een normaal libido voor man en vrouw.

Cordyceps Kopen?

Ben je net zo verrast als ons door het verhaal van deze gezonde paddenstoel en wil je het zelf proberen? Cordyceps is verkrijgbaar in verschillende vormen. Bijvoorbeeld de capsules van Mushrooms4Life. Lekker makkelijk in te nemen. Helemaal biologisch, glutenvrij, vegan en smaakloos. Door deze cordyceps te gebruiken krijg je een ‘full spectrum’ aan biomassa binnen. Naast de paddenstoel zit er in elke capsule zo’n 10% warm water extract en extra vruchtlichamen voor een extra dosis beta-glucanen. En ja, ook dat draagt weer bij aan de gezondheid.

Cordyceps kopen doe je bij Dutch-Headshop.

Cordyceps capsules van Mushrooms4Life

Andere Natuurlijke Hulpmiddelen

Naast Cordyceps zijn er nog veel meer natuurlijke voedingssupplementen die je kunnen helpen je sportprestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld andere soorten paddenstoelen zoals Lion’s Mane voor optimale mentale prestaties of Chaga voor een krachtig immuunsysteem. Interessante producten waar je ook eens naar zou kunnen kijken zijn:

CBD
● Magnesium
● Vitamine B12 Supplementen
● Hennepzaad Eiwit Poeder

Voor een groot aanbod aan natuurlijke voedingssupplementen kun je terecht bij Dutch-Headshop.

Bekijk ook

Kans op doodstraf voor moordende MMA-vechter groot

Cedric Marks staat terecht voor de moord op zijn ex-vriendin en haar vriend. Marks vermoorde ...

‘Conor zal compleet verpletterd worden door Khabib’

Javier Mendez, de hoofdtrainer achter UFC-ster Khabib Nurmagomedov. Zegt dat Conor McGregor zou worden verpletterd ...

‘Ik wordt elke dag wakker met Tyrone Spong’ (video)

Tiffany van Soest de super Bantam wereldkampioen bij GLORY Kickboxing was vandaag gast bij de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page