CONDITIE VERBETEREN: Ga kickboksen en creëer een killer body – Vechtsport Info
Home / Columns / CONDITIE VERBETEREN: Ga kickboksen en creëer een killer body

CONDITIE VERBETEREN: Ga kickboksen en creëer een killer body

CONDITIE VERBETEREN: Ga kickboksen en creëer een killer body

Je bent op zoek naar een sport om je lichaam te shapen en ook nog te leren hoe jezelf goed te kunnen verdedigen, dan heb je vast wel eens over kickboksen gehoord.

Kickboksen werd als sport een lange tijd in een donker verdomhoekje geplaatst, langzaam aan maakte de volgens vele ultieme vechtsport een positieve opmars. Wie kent de namen van Rico Verhoeven en Badr Hari inmiddels niet, je kunt er welhaast niet omheen.

Natuurlijk zijn er soms nog wel eens ergens opstootjes, of gaat het mis vooral in het amateur circuit, maar dat mag de pret niet drukken, kickboksen is here to ‘stay’ en maakt je lichaam sterk en weerbaar. Redenen waarom je zou moeten gaan kickboksen zijn legio.

Goed voor lijf en leden

Kickboksen daagt je ook uit om je grenzen te verleggen, pijngrens steeds meer over te gaan en leert je om te incasseren en niet aalleen lichamelijk maar ook geestelijk. Je leer je hersenen te gebruiken om stoten en trappen te ontwijken, maar ook de conditie trainingen rondom het kickboksen zoals opdrukken, buikspier oefenen en meer helpen je gezonder te worden.

Een lekker rondje kickboksen of je dit nu als recreant doet of meer intensief helpt je stress te verlagen, even helemaal je hoofd leeg maken. De calorieën die je verbrand zullen je doen beseffen als je voor de spiegel staat dat je met kickboksen ene goede keuze hebt gemaakt, maak dus die stap en neem de handschoenen op.

Bekijk ook

‘Verhoeven treft lastige tegenstander in Overeem’: als het gevecht ooit komt (video)

Alistair Overeem tekende vorige week bij Glory Kickboxing

7-seconden ‘KO’ in UFC-debuut: Vechter blesseert knie tijdens viering

Terrance McKinney had afgelopen nacht een top-debuut op UFC 263.

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page