Home / Columns / Column: ‘Open brief aan de Vechtsport Autoriteit’

Column: ‘Open brief aan de Vechtsport Autoriteit’

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Onlangs zijn er een aantal zeer vervelende zaken voorgevallen. Promotors zagen hun sterk opgebouwde, goed onderbouwde, beveiligde en veel geïnvesteerde gala als een zeepbel uit elkaar klappen.

De “overheid” reageerde laconiek of helemaal niet. De schade die werd geleden was “ondernemers risico”. Toch vraag ik mij af of dit wel zo is. Er was geen sprake van een reële controleerbare en verifieerbaar risico toch? Indien dit wel het geval is waar blijven dan de feiten?

Een ander stekend punt is de oprichting van de “Vechtsport Autoriteit”. Een pretentieuze naam voor mensen die in het geheel geen autoriteit genoemd mogen worden.

Democratie

Over het algemeen zijn de deelnemers niet mensen die onuitwisbare sporen in de sport hebben verdiend en tevens zijn er een aantal die op volledig ondemocratische wijze zich een positie hebben toegeëigend. Waar blijft die open democratische overheid waar wij het allemaal voor over moeten hebben?

Welke zeggenschap hebben wij in een democratisch veld, waarom mogen wij niet kiezen WIE ons vertegenwoordigd? Waarom is er geen kieslijst? Nu koppel ik beide elementen. Welke actie hebben de zogenaamde autoriteiten genomen om de promotors te helpen? Zijn er bemiddelingspogingen geweest?

Functioneel

Hebben zij zich opgeworpen als verdedigers van onze belangen? Wat, waar en wanneer zijn er acties ondernomen naar overheden om uit te leggen wat de vechtsport beoogd, welke maatregelen er genomen worden en met man en macht geholpen om alles weer te laten functioneren?

Mijn simpele vraag is wat het doel is van autoriteiten als ze zich wel autoritair gedragen maar geen autoriteit hebben en zich niet democratisch gedragen? Klopt dit wel? Zit er niet meer achter deze zogenaamde autoriteiten dan wij weten? Is er geen verband met het verschijnen van controleurs op gala’s en het plotselinge afgelasten van de gala’s?

Vragen

Als gevestigde autoriteit mag ik deze vragen toch stellen? Met mij zijn er nog een aantal autoriteiten die zich deze vragen stellen en zich ook verkiesbaar stellen voor een democratisch orgaan dat zich vanuit de leden sterk zal maken om wat ons lief is, waaraan WIJ gebouwd hebben en waarvoor WIJ gevochten hebben veilig te stellen. Is het niet tijd dat er MET ons word beslist en niet OVER ons?

Laat je stem horen!!

Was getekend; Arnaud van der Veere

 

Bekijk ook

Comeback Mike Tyson zou wel eens zijn dood kunnen worden

Dillian Whyte heeft Mike Tyson gewaarschuwd om niet te vechten tegen regerend WBC-zwaargewicht kampioen Tyson ...

KOGELREGEN: Overvallers schieten bekende MMA-vechter neer

De MMA-vechter werd in een poging tot een overval in de borst geschoten. De overvallers ...

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...