Home / Columns / Column: kickboks legende Badr Hari krijgt men toch niet klein

Column: kickboks legende Badr Hari krijgt men toch niet klein

Foto: Instagram

Hij is veelbesproken, mysterieus en zijn fans kunnen niet wachten hem weer in de ring te zien, Badr Hari. Een ware legende van de huidige tijd lijkt in het minst geraakt te zijn door recente beschuldigingen van doping gebruik.

Wie zo de social media accounts van de diverse vechters volgt valt op dat Badr Hari onder een van de meest actieve geschaard kan worden. Toch blijft er een wolk van mysterie om hem heen hangen, volgens velen zoals het hoort, niks geen zoetsappigheid en tekens van zwakte, gewoon de vechter die hij is.

Als je de gemiddelde vechtsport fan vraagt wat zij denken of vinden van Badr dan zijn de kampen al snel in tweeën verdeeld. Door de een verguisd, maar door de ander aanbeden en wordt er veelal terug gegrepen naar het verleden.

Higher level

Afgelopen week poste Badr een paar intrigerende foto’s op zijn social media, begeleidt door een duidelijke boodschap. Hij zal nooit opgeven, en blijft trainen tot zijn volgende tegenstander bekend wordt. Hij lijkt dan ook een tomeloze energie uit te stralen, en zijn lichaam en conditie naar een hoger niveau te hebben getild.

Critici zien hun kans schoon en zullen het wijten aan gebruik van verboden middelen, veelal keyboard warriors vaak zelf niet in staat een deuk in een pakje boter te slaan. Maar er zal toch echt getraind moeten worden om in zo’n top conditie te geraken laat staan blijven.

Legende

Over de doping beschuldigen wordt gezegd dat dit het einde van zijn carrière zal zijn, want hij is 34 jaar oud. Maar laten wij niet vergeten dat Badr het kickboksen al 19 jaar op het hoogste niveau volhoudt, 107 overwinningen heeft uit 120 gevechten met 92 van hen door knock-out, dat is een hele prestatie.

Wat men ook denkt of vindt van een vechter als Badr Hari, ga er maar eens aanstaan, iedereen maakt fouten en loopt het pad des levens op zijn manier. Een feit blijft dat hij een van de grootste vechters aller tijden zal blijven.

Ingezonden artikel

*Note van de redactie: zelf een column aanleveren, dat kan via info@vechtsportinfo.nl

Bekijk ook

Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

Doping en vechtsport: effectief of niet?

Hoe effectief is doping voor de vechtsporter? Is er onderzoek gedaan? Wat blijkt er zijn ...

Video: Rematch tussen Isamel Lazaar en Luis Tavares beloofd vuurwerk

Gerechtigheid voor Ismael Lazaar (column)

Het laat mij niet los, de recent opgedoken doping overtredingen bij GLORY. Wat begon met ...

Column: Achteraf kijken naar kickboks of MMA wedstrijden, heeft dat wel zin?

Wat voor zin heeft het om 24 uur later een nabeschouwing te bekijken van een ...