Home / Columns / Column: Achteraf kijken naar kickboks of MMA wedstrijden, heeft dat wel zin?

Column: Achteraf kijken naar kickboks of MMA wedstrijden, heeft dat wel zin?

Wat voor zin heeft het om 24 uur later een nabeschouwing te bekijken van een kickboks of toernooi? De uitslagen zijn allang bekend en de spanning is weg, maar laten wij vooral doen alsof wij niet weten wie er gewonnen heeft.

In de huidige tijd dat internet vaak een oplossing biedt om toch live mee te kunnen kijken (veelal betaald), zou je toch denken dat het achteraf bekijken van kickboks en MMA wedstrijden niet echt opwindend meer te noemen is.

De “die hard’ fans willen gelijk weten of hun favoriete vechter gewonnen heeft. Via social media kun je welhaast een op een volgen hoe een wedstrijd verloopt, vaak ook nog eens met korte video’s van het win moment.

Teleurstellend

Bij de overgang van Ziggo naar Veronica hadden veel kickboks fans verwacht dat er eindelijk eens live van de gehele GLORY fight card genoten kon worden. Echter kwam al snel de teleurstelling en werd duidelijk dat dit niet het geval zou zijn.

De show die aan elkaar gepraat wordt Remy Bonjasky samen met mede presentator Hélène Hendriks, deed het in eerste instantie niet slecht qua kijkcijfers. Echter haalde de aflevering van afgelopen zaterdag slecht 36.000 kijkers.

Rico of Badr

Om eerlijk te zijn heeft een daling of stijging van kijkcijfers vaak te maken met welke vechters er op het rooster staan, als dit veelal Nederlandse vechters zijn schieten de cijfers omhoog, laat staan als een Rico Verhoeven of Badr Hari vechten.

Wat grappig is om te zien dat de presentatoren een dag nadat de gevechten plaats hebben gevonden nog nieuwsgierig zijn wie er zal gaan winnen? Dat is dan toch al bekend, heel internet staat al vol met de uitslagen en de kickboks en MMA fans weten wel waar zij moeten zijn.

Liever live

De vraag naar meer live vechtsport op tv is groeiende. Als je de gemiddelde kickboks of MMA fan vraagt wat deze het liefste zouden willen, dan heeft live kijken veelal de voorkeur.

Wat vindt u? Heeft het zin om nabeschouwingen te bekijken, of kijkt u liever live?

Bekijk ook

PIELEMOOS: MMA-vechter stopt naakte aanvaller (video)

Zo af en toe duiken de raarste video’s op via social media. Zo ook vanuit ...

Live boksen keert dit weekend terug naar Las Vegas

ESPN heeft maandag aangekondigd dat volgende week een paar Top Rank boksevents in Las Vegas ...

WINKEL VADER UFC-VECHTER GESLOOPT: ‘Ik sla jullie verrot’

UFC-vechter Belal Mohammed is klaar met de vandalen die zijn vaders winkel vernielde. Als ik ...