CHAOS COMPLEET: Komt het nog goed met GLORY Kickboxing? – Vechtsport Info
Home / Columns / CHAOS COMPLEET: Komt het nog goed met GLORY Kickboxing?

CHAOS COMPLEET: Komt het nog goed met GLORY Kickboxing?

CHAOS COMPLEET: Komt het nog goed met GLORY Kickboxing?

Zo langzamerhand kan het de volgers van GLORY Kickboxing niet ontgaan dat er complete chaos lijkt te heersen.

Het begon allemaal in mei, de toenmalige CEO van de kickboks organisatie Marshall Zelaznik aankondigde weg te gaan. Dit nieuws was hoogst verrassend en overwacht. De aankondiging kwam midden in de coronapandemie, en een aantal weken na het aflasten van events in Antwerpen en Miami.

Dubieuze overname

In mei werd ook het Engelse bedrijf GSUKCO opgericht, welke na later bleek de nieuwe eigenaar zou worden van GLORY. Toen bleek dat GLORY onder curatele gesteld was, kwam de geruchten molen op gang. Detail, de oprichter van GSUKCO is mede eigenaar van het toenmalige en huidige GLORY, Scott Rudmann. Kunt u het nog volgen?

Stefan van Erp, journalist werkende voor MMA DNA bracht een aantal feiten naar buiten die er niet om liegen. En welke op zijn zachtst curieus en dubieus te noemen zijn. Die overigens tot op de bodem waren onderzocht en kunnen worden gestaafd en zijn bevestigd. Zoals schuldeisers die niet zijn betaald en die na het faillissement van de Nederlandse BV van GLORY het nakijken hebben.

Meewerken of bloeden

Ook is op social media veel onvrede die geuit wordt door huidige vechters, maar ook inmiddels ex GLORY medewerkers en derde partijen die diensten verleende aan de organisatie. Klachten over niet betaald te zijn voor geleverde services, personeel dat niet betaald is etc. En als klap op de vuurpijl de ISKA.

ISKA verantwoordelijk voor de sanctionering van de GLORY events, deelde vrijdag een stevige bitch slap uit naar GLORY via Facebook. Haar officials zouden niet zijn betaald. Scott Rudmann de huidige CEO van GLORY reageerde op de post, niks van waar en beweerde zelfs dat vechtsport bond WAKO veel te danken zou hebben aan GLORY.

Complete chaos

Rudmann stelde dat GLORY degene is geweest die er voor gezorgd heeft dat WAKO Olympische erkenning kreeg. Dit landde niet goed bij de ISKA die Rudmann er op wees waar hij dat toch vandaan haalde. Ook blijkt dat GLORY met lokale vechtsportbonden in gesprek zou zijn om de events van oktober veilig te stellen. Waar insiders van zeggen dat deze niet gaan plaatsvinden. Intussen lijkt de chaos alleen maar groter te worden.

Hoe overleeft GLORY dit, topmensen die opstapte, Talpa die de organisatie de deur wees en de banden verbrak. De vechters waarvan bronnen melden dat een aantal onder hun contracten uit willen. Toch tekende GLORY recentelijk een aantal nieuwe vechters. Maar een echt statement na een persbericht over events is er niet meer gekomen. Intussen vragen velen zich af komt het nog wel goed?

Bekijk ook

Glory pakt uit: 3 titelgevechten tijdens evenement op 17 juli

Het Glory 78 evenement op 17 Juli is er een met maar liefst 3 titelgevechten

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page