Boxing Influencers 2 laat goede indruk achter – Vechtsport Info
Home / Columns / Boxing Influencers 2 laat goede indruk achter

Boxing Influencers 2 laat goede indruk achter

Afgelopen zaterdagavond vond in het Topsportcentrum Almere het tweede Boxing Influencers evenement plaats.

Bekende influencers gingen de strijd aan met elkaar om de overwinning binnen te slepen. Vooraf liepen de spanningen hoog op tijdens de staredown, intimiderende blikken, opstootjes en vele harde woorden zette de toon voor het evenement. De grote vraag was of het evenement ook interessant was voor de echte vechtsportliefhebber.

ZIE OOK >> Boxing Influencers 2 haalt goede kijkcijfers

De influencers trekken veel publiek maar wat mag je eigenlijk verwachten na een voorbereiding van ongeveer twee maanden? Het eerste evenement was een ontzettend spektakel, maar het boks niveau was laag een uitzondering daargelaten. Ditmaal was er duidelijke verbetering zichtbaar, een aantal fanatieke boksers betraden de ring en lieten zien een goede voorbereiding te hebben gehad.

Stijgende lijn is zichtbaar

Net zoals het vorige evenement was er ook ditmaal weer veel spektakel. Een klein opstootje tussen Fabiola en Vonneke Bonneke werd door organisator Melvin Manhoef snel in de kiem gesmoord maar kreeg het publiek op de banken. Ook tijdens het gevecht tussen Harry Snijders en Danicio Godfried was het publiek luidruchtig aanwezig en werden echt verwend met een goede bokspartij. Kers op de taart was het gevecht tussen Dave Roelvink en Rene Watzema.

Rene Watzema kreeg de lachers op zijn hand door op te komen met een liedje van Dries Roelvink. Dave Roelvink had op zijn beurt een groot aantal fans meegenomen die zich luidkeels lieten horen vanuit het publiek. De partij zelf werd gedomineerd door Roelvink die er met de winst vandoor ging.

Goed voor de vechtsport

Tijdens het evenement kondigde Melvin Manhoef al aan dat er een derde evenement zou gaan plaatsvinden. De vraag was of het publiek hier op zit te wachten. Een duidelijke ‘ja’ lijkt het enige antwoord. Veel entertainment, spektakel en een redelijk boks niveau zorgt al tweemaal voor een uitverkocht Topsportcentrum en laat zien dat er een groot draagvlak is voor het boksen.

Is het ‘influencer’ boksen goed voor de vechtsport? Daar verschillen de meningen over. Vele professionele (kick)boksers die jarenlang trainen vinden het onbegrijpelijk dat er voor hen geen podium is, terwijl een aantal onervaren influencers die ruimte wel krijgen. Een logische beredenering, daar staat tegenover dat het evenement ongetwijfeld zorgt voor veel nieuw publiek tijdens (kick)boks evenementen en in de sportscholen.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page