Boksende Influencers: 'Gevaarlijk maar leer van de fouten' - Vechtsport Info
Home / Columns / Boksende Influencers: ‘Gevaarlijk maar leer van de fouten’

Boksende Influencers: ‘Gevaarlijk maar leer van de fouten’

Jake Paul de boksende YouTube ster

In de afgelopen maanden heeft boksen meer diversiteit gekregen door een jong publiek aan te trekken, zoals we hebben gezien hoe beroemdheden van sociale netwerken zich bij de sport hebben aangesloten.
Een nieuwe boksfan wordt altijd goed ontvangen; de deuren staan open en er is plek voor degenen die willen deelnemen aan de sport. Wat de bedoeling betreft, telt de vorm echter veel.

We zagen onlangs een evenement tussen Youtubers en Tiktokers. Een evenement die plaatsvond op 12 juni van dit jaar in het Hard Rock Stadium, Miami, met in de hoofdrol makers van sociale media in wat volgens de officiële poster alleen voor entertainment zou zijn.

Ernstige ongevallen

De vraag die in de zoeker van de experts kwam, was dat er tijdens die kaart een gevecht was waarbij de gezondheid van een van de deelnemers ernstig in gevaar kwam, namelijk Bryce Hall, die tijdens het gevecht gewond raakte door Austin McBroom. Nogmaals, degenen die willen boksen worden altijd goed ontvangen, maar de zorg voor de mens staat voorop. Het is de belangrijkste factor en de gezondheid van Bryce werd ernstig blootgesteld.

Dus het eerste dat moet worden gedaan, in elke sport, maar vooral in een contactsport, is om voor de atleet te zorgen als de vitale factor. Bij deze gelegenheid hadden we de indruk dat zijn welzijn in gevaar was. Daarom hopen we dat in de toekomst iedereen leert van deze fouten.

Geen onzin

Demo’s of shows worden niet gecontroleerd door sanctie-instanties, maar het is de zorg van de boksgemeenschap; Er moeten werkprotocollen worden geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat boksen geen legale onzin wordt.

Een protocol moet bepaalde regels vastleggen voor demowedstrijden van contactsporten die verschillen van professionele wedstrijden in hun prestaties: misschien verplichte Hoofdbeschermers voor non-pro-gevechten, 12 of 14 oz handschoenen, pauzes van 2 minuten, enz. Dit alles moet worden gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen van de deelnemers aan deze evenementen.

Column door H. Velthuijs

Bekijk ook

‘Gaaf!’ McGregor compleet uit zijn PLAAT (video)

Conor McGregor is niet alleen een beruchte vechter maar ook nog eens een van de rijkste.

‘Genoeg!’ Grigorian eindigt kickboks carrière Souwer

Andy Souwer verloor vandaag zijn wedstrijd tegen voormalig Glory Kickboxing kampioen Marat Grigorian

Nieuwe video! ‘Wilder respectloos tegen Fury’

De Brit kwam Wilder een schouderklopje geven voor de wedstrijd.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page