Blessures in vechtsport wat zijn de lange termijn gevolgen? En speelt geld een rol? Columns
Columns

Blessures in vechtsport wat zijn de lange termijn gevolgen? En speelt geld een rol?

Blessures in vechtsport wat zijn de lange termijn gevolgen? En speelt geld een rol?

In elke sport komen blessures voor, is het risico bij vechtsporten hoger dan bij andere sporten?

Afgelopen weekend vond het UFC215 toernooi plaats, een MMA evenement waar op hoog niveau wordt gevochten. Een van de vechters raakte echter ernstig geblesseerd aan zijn been, de vechter Gilbert Melendez liet een ongelooflijke hardheid zien, hij vocht alle drie ronden uit tegen Jeremy Stephens, ondanks dat hij aan een been ernstig gewond was geraakt.

Blessures in vechtsport wat zijn de lange termijn gevolgen? En speelt geld een rol?

Koppigheid of gewoon puur doorzettingsvermogen?

Het voorbeeld van Melendez is maar een van de excessen die kunnen voorkomen in de vechtsport, echter stelt men de vraag of het wel zo verstandig was van hem om door te vechten. Op social media (twitter) verschenen er foto's, onder andere gedeeld door Melendez zijn eigen vrouw. Daarop was te zien hoe gehavend zijn been is. Flink opgezwollen op wat lijkt een scheenbeen en kuit blessure. Was het doorvechten doorzettingsvermogen, of was het toch niet zo verstandig om door te vechten. Wat nu een kortstondige blessure lijkt kan op de langere termijn desastreuze gevolgen hebben,

Speelt geld wellicht een rol?

Bij grote toernooien zoals bij de UFC waar vaak veel geld mee is gemoeid, is het risico groter dat een vechter langer door blijft gaan dan verantwoord. Niet alleen krijgt de vechter veel betaald maar gebeurt er ook nog eens veel omheen, en wil men vaak fans, sponsoren etc, niet teleurstellen zo lijkt het. En waarom stopte de scheidsrechter het gevecht niet? Vaak is het zo dat deze in overleg kijkt of het verantwoord is om door te vechten. Een feit is dat blessures vaak verslechteren met het verloop van tijd, in dit geval de zwelling toeneemt, dat is tijdens een partij dus niet altijd meteen te zien.

Onderzoek wijst uit dat blessures vechtstijl afhankelijk kunnen zijn

Uit onderzoek blijkt dat de blessures kunnen verschillen per vechtstijl, dit heeft onder andere te maken met training, mate van bescherming maar ook de soorten van contact, semi of full. Onderstaande tabel geeft enkele verschillen aan.

Blessures in vechtsport wat zijn de lange termijn gevolgen? En speelt geld een rol?

Wil je meer lezen over het rapport klik dan hier voor het volledige onderzoek!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws