'Binnen sporten vergeet het maar, wij worden voorgelogen'
Home / Columns / ‘Binnen sporten vergeet het maar, wij worden voorgelogen’

‘Binnen sporten vergeet het maar, wij worden voorgelogen’

'Binnen sporten vergeet het maar, wij worden voorgelogen'

Morgen gaan massaal een groot aantal sportscholen open. Men wil bewijzen dat veilig sporten kan, ook indoor. De actie krijgt veel steun van sporters die graag weer aan de bak willen.

De actie van nu meer dan 170 sportscholen wordt door veel sporters toegejuicht. Of het zal leiden dat de overheid beslist om binnen sporten toe te staan valt te betwijfelen. Hoop is er zeker, maar de regering is halsstarrig.

Een groot aantal critici menen dat de huidige maatregelen alleen maar verlengd zullen worden De overheid kan immers rekken zolang de cijfers van besmettingen hoog blijven. Op social media regent het dan ook reacties.

Supermarkten propvol, sportscholen dicht?

,,Wie ook maar denkt dit jaar nog full-contract binnen te kunnen sporten komt bedrogen uit. Leugen na leugen na leugen en nog lopen we allemaal in de pas hopende op een beetje lucht. Maar diep van binnen weet je dat je toch weer wordt voorgelogen en blij wordt gemaakt met een dode mus….duif… rat….maakt eigenlijk ook niet uit wat, want men pikt het toch allemaal maar. De Jumbo op zaterdag zit bomvol… En geen sportschool die open kan”, is een van de reacties te lezen op Facebook.

Dat de nood niet alleen hoog is onder sporters die in groepsverband willen sporten, maar zeker ook onder sportscholen die dreigen om te vallen, is geen geheim meer. Geboden hulp lijkt ook een sigaar uit eigen doos. Uitgestelde betalingen, opschorten van belasting, er zal toch terug moeten worden betaald.

Leugens en onzin

Een sportschoolhouder die zijn Gemeente (Hoorn. red.) aanschreef over het feit dat de indoor schaatsbaan propvol was, maar hij niemand in zijn Gym toe mocht laten. Kreeg netjes antwoord van de burgemeester: ,,De schaatsbaan staat geregistreerd als buitenlocatie”, of er nu een dak op zit of niet en muren er omheen staan dat mag dus klaarblijkelijk.

,,Terloops werd wel even gemeld dat de gemeente een vinger in de pap heeft en inkomsten heeft uit de schaatsbaan. Dat riekt naar belangenverstrengeling.” Morgen zal blijken hoeveel sportscholen de deuren open doen en waar het toe zal leiden…..

Alex Kowalski

Bekijk ook

‘KO’ Treffer! Spinning wheel kick nekt vechter (video)

In slechts 17 seconden maakte Akhmedov korte metten met zijn rivaal

Rico: ‘Derde gevecht met Badr zou leuk zijn’ (video)

Rico Verhoeven staat open voor nog een gevecht met kickboksende Badr Hari.

Held! Scheids REDT vechter na dodelijke knie (video)

Zonder een arbiter zouden gevechten vervelend af kunnen lopen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page