BETAALD KICKBOKSEN KIJKEN OP TV OF LIVESTREAM: Nee bedankt – Vechtsport Info
Home / Columns / BETAALD KICKBOKSEN KIJKEN OP TV OF LIVESTREAM: Nee bedankt

BETAALD KICKBOKSEN KIJKEN OP TV OF LIVESTREAM: Nee bedankt

BETAALD KICKBOKSEN KIJKEN OP TV OF LIVESTREAM: Nee bedankt

De tijden dat je als kickboks fan lekker in de zaal naar een knokpartij in de ring kon kijken lijken voorlopig voorbij.

De coronapandemie heeft de wereld op zijn kop gezet. De maatschappij en het leven zoals wij het kennen is ineens een soort van science fiction film geworden. Maatregelen die door overheden worden opgelegd, angst die regeert en een virus waarvan wij alleen weten dat je er aan dood kunt gaan. Angst factoren die nog meer angst inboezemen.

We zijn het niet gewend

Ook de sport wordt zwaar getroffen door Covid-19, events die eerst verboden waren maar mondjesmaat weer worden toegestaan, zonder publiek weliswaar. Ook het door velen zo geliefde kickboksen moet er aan geloven. Maar er lijkt en optie, namelijk betaald kijken via livestream. Echter is de Nederlander dit niet gewend, en wil er niet voor betalen.

Toch wordt het de fans noodgedwongen opgelegd, grote vechtsport organisaties gaan de aankomende periode over tot betaald kijken. Enfusion is al begonnen, en GLORY Kickboxing zal er de aankomende 6 maanden mee starten, als wij de signalen mogen geloven. Wen er maar aan wordt er gezegd, maar als we dat nu niet willen.

Lekker illegaal kijken

Dan maar illegaal kijken. Het aantal illegale kijkers overtreft vaak het aantal kijkers via pay-per-view-kanalen. Maar dit is niet alleen in strijd met de wet, maar experts hebben ook gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren die dit met zich meebrengt voor de veiligheid. Hackers liggen op de loer en het is in feite strafbaar.

Het kijken via een illegale stream lijkt aantrekkelijk, het is simpel te vinden even googelen en hoppa. Nou let maar goed op, want de meeste aangeboden zogenaamde streams zijn mallware en installeren allerlei rotzooi op de computer. Dan toch maar betaald kijken? Nee, bedankt… Niets kan het echt live mee beleven vanuit een zaal evenaren.

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page