Badr Hari naar de Olympische spelen: Waarom zo negatief? – Vechtsport Info
Home / Columns / Badr Hari naar de Olympische spelen: Waarom zo negatief?

Badr Hari naar de Olympische spelen: Waarom zo negatief?

Wie heeft er gelekt over Badr Hari en zijn beoogde deelname aan de Olympische spelen?

De Telegraaf maakte er donderdag voorpaginanieuws van dat Badr Hari aangedragen zou worden voor deelname aan de Olympische Spelen deze zomer in Tokio. Als snel werd het wereldnieuws en escaleerde het tot het gesprek van de dag, een kickbokser die gaat boksen op de Spelen en dan ook nog eens Badr Hari, dat kan toch niet waar zijn.

Van voormalig politie woordvoerder Klaas Wilting tot notabelen uit de sport, iedereen had zo zijn mening over Badr. Van zeer positief tot uiterst negatief, ja Badr was voor de nieuwsmachines vast een giga binnenkomer. Een deelname lijkt echter verpest, zo kopte de Telegraaf dan ook enkele uren later.

Wie heeft er gelekt?

Door het vroege uitlekken van het nieuws gaat het feest hoogstwaarschijnlijk niet door en mag Badr die voor Nederland zou gaan boksen niet deelnemen, de deadline verloopt vandaag (vrijdag). Volgens de Nederlandse Boks Bond die het wel zagen zitten om Badr aan de Spelen deel te laten nemen, is dat te kort dag om alle betrokken partijen op één lijn te krijgen.

Speculaties op sociaal media gaan alle kanten op en de reacties zijn ook divers: “Nu is Badr wel ineens Nederlander, terwijl hij anders altijd uitgemaakt wordt voor Marokkaan als er slecht over hem geschreven wordt vooral door de Telegraaf,” zo is te lezen. Een ander meldt. “lekker dan gaan ze Badr afvaardigen, daar gaat de goede reputatie van het boksen. “

Wereldnieuws

Ook vrijdag opent de Telegraaf met twee artikelen rondom Badr, een premium (betaald) artikel waar een rondje langs de velden wordt gedaan om de meningen te peilen omtrent de deelname. Het andere artikel gaat over het verlopen van de deadline.

Maar wie is de bron en heeft De Telegraaf getipt, een ding is zeker deze zal vast niet worden bekendgemaakt. Hoe het ook zij het is wereldnieuws en dat zal nog wel even zo blijven.

Column bijdrage: H. Westerveld

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page