Arrestatie Ben Saddik flinke klap voor GLORY Kickboxing – Vechtsport Info
Home / Columns / Arrestatie Ben Saddik flinke klap voor GLORY Kickboxing

Arrestatie Ben Saddik flinke klap voor GLORY Kickboxing

Arrestatie Ben Saddik flinke klap voor GLORY Kickboxing

Jamal Ben Saddik werd gisteren gearresteerd door de Belgische politie in de zaak rondom SkyECC. Als reseller van de versleutelde PGP dienst wordt hij als verdachte aangemerkt.

Wat precies de rol is van de topkickbokser in de Sky ECC affaire moet nog blijken, ook of hij zich überhaupt bewust schuldig gemaakt heeft aan wat beweerd wordt. De Belgische justitie staat er om bekend verdachten maanden soms jaren vast te houden zonder proces. Iets wat dodelijk kan zijn voor de kickboks carrière van Ben Saddik.

Flinke deuk

Wat de ontstane situatie voor gevolgen heeft voor de vechtsport organisatie GLORY Kickboxing, waar Ben Saddik onder contract staat lijkt duidelijk. Het levert een flinke deuk op in de zwaargewicht divisie waar de organisatie stevig op inzet na haar faillissement.

Ben Saddik is de nummer 1 gerangschikte in lijn voor een titelgevecht met kampioen Rico Verhoeven. Een gevecht waar veel fans naar uitzien en bijna plaatsvond afgelopen januari, maar Ben Saddik moest afzeggen vanwege een blessure.

Goede afloop

GLORY die op Ben Saddik rekende om de koningin-divisie nieuw leven in te blazen na de nederlaag van Badr Hari, kon nog geen commentaar geven op de situatie. Maar dat de organisatie er mee in de maag zit lijkt meer dan waarschijnlijk. Wel wil GLORY geen overhaaste confusies trekken.

De fans hopen op een goede afloop voor Ben Saddik en betuigen dan ook via social media hun steun aan de vechter, die gerekend wordt als een van de meest gevreesde rivalen voor Verhoeven en diens kroon. Maar of er nog een Rico vs Jamal gevecht komt zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bekijk ook

‘Goed zo’: Vechtbaas White over KO verlies Askren

Dana White heeft zich dan eindelijk uitgesproken over het verlies van Ben Askren

Nieky Holzken: ‘Mijn knock-out power is alles bepalend’

Nieky Holzken zal deze week in actie te zien zijn tijdens ONE on TNT Part III

Stop het influencer boksen: ‘schande voor de sport’

Het boksen tot schande maken moet stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page