Home / Columns / ANGST VOOR OPZEGGINGEN: ‘Niet sparren dan abonnement stop zetten’

ANGST VOOR OPZEGGINGEN: ‘Niet sparren dan abonnement stop zetten’

ANGST VOOR OPZEGGINGEN: 'Niet sparren dan abonnement stop zetten'

Woensdag werd bekend dat de Vechtsportautoriteit haar protocollen af heeft voor het binnen trainen. Op social media wordt het binnen trainen toegejuicht maar met een kanttekening.

De Nederlandse overheid stelde eerder dit jaar coronamaatregelen in om het dodelijk virus een halt toe te roepen. Dit betekende onder andere dat sporters een tijd lang niet in groepsverband konden trainen. Er kwam een versoepeling en sportscholen trokken naar buiten.

IJdele hoop

1 september zouden de sportscholen weer open mogen, dat dit voor veel van hen een doodsteek zou zijn bleek wel in de massale protesten. Deze bleken effect te hebben en werd de datum naar voren gehaald en op 1 juli gezet. Dit schepte hoop vooral in de vechtsport wereld, lekker weer sparren of judoën.

Echter met het uitkomen van de protocollen werd duidelijk dat de 1.5 meter voor volwassenen gehandhaafd blijft, ook vanaf 1 juli. Dit wekte een stroom aan verbazende reacties op. Social media staat vol met ontevreden sporters die vragen zetten bij de 1.5 meter afstand.

Hoe moeten we nu trainen

“Niet 1 op 1 sparren vanaf 1 juli dan zeg ik mijn abonnement op. Wat is dit nou bekende vechters staan vrolijk in elkaar in de ring en wij recreanten zij het haasje,” was slechts een van de reacties. Ook de judoka’s lieten zich horen; “Hoe moeten wij in godsnaam nu trainen, ik ben die oefenpop nu wel eens zat.”

Voor de vechtsporten zoals boksen, karate, kickboksen etc geldt dat er alleen zak trainingen en conditie getraind mag worden. “Zo worden we allemaal boks fit figuren, ik wil een rondje knokken.

Rare zaak

“Dan nog de jeugd. Deze mogen tot een bepaalde leeftijd met elkaar sparren. “Maar wat voor situatie ontstaat er als je een jaar ouder wordt en ineens onder de volwassen valt. Dan mag je van de ene op de andere dag niet meer sparren, rare zaak hoor. “

De protocollen zijn nog wel onder voorbehoud want als het coronavirus opleeft gaat het hele feest niet door. Wat dit voor invloed heeft op de abonnementen is nog maar de vraag en laat zich raden.

Bekijk ook

ONE Championship tekent jong Muaythai supertalent

De grootste vechtsport organisatie in Azie heeft het vrouwelijk Muaytahi supertalent Ann ‘Supergirl’ Jaroonsak getekend. ...

🎥 DOOD VADER: President Kadyrov troost UFC Kampioen Khabib

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov troostte UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov, na de dood van ...

Deontay Wilder trekt zich niet terug uit gevecht met Tyson Fury

Het derde gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury blijkt door te gaan. Wilder stapt ...