Angst trap? 'Badr had niet mogen verliezen van Wrzosek'
Home / Columns / Angst trap? ‘Badr had niet mogen verliezen van Wrzosek’

Angst trap? ‘Badr had niet mogen verliezen van Wrzosek’

Angst trap? 'Badr had niet mogen verliezen van Wrzosek'

Badr Hari liep gisteravond tegen zijn vierde achtereenvolgende verlies aan bij Glory. Alhoewel de topatleet de wedstrijd vanaf ronde één domineerde werd hij geveld door een ‘Headkick’ van Arkadiusz Wrzosek.

Geen gevecht op de Glory vechtkaart was saai, van begin tot het eind was er een strakke matchmaking neergezet door de organisatie. Het publiek werd getrakteerd op spectaculaire gevechten en een paar stevige knock-outs. De hoofdpartij tussen Badr en Wrzosek was beladen en eindige verrassend, want Badr leek aan de winnende hand.

Raar incident

Wie de wedstrijd keek zag een dominerende kickbokslegende Badr die terug leek waar hij ooit was. Wrzosek had het moeilijk met de aanvallen van Badr en leek keer op keer ineen te moeten duiken voor de stoten en trappen. De eerste ronde eindigde met een vreemd incident, het leek of deze door bel eindigde, waardoor beide vechters inhielden. Echter gingen het nog een aantal seconden door tot de eindbel klonk.

Ronde twee begon even explosief als de eerste waar weer de Pool het onderspit leek te moeten delven. Tot plots tot ieders verbazing Badr gestrekt lag op het canvas. Tijdens de ingezette aanval van Wrzosek deelde deze een hoge trap (Headkick) naar het hoofd van Badr uit, die zomaar uit het niets leek te komen.

Gevaarlijk

,,Was dit een trap uit angst, een laatste poging om te ontkomen aan de brute aanvallen van Badr? Of was het puur geluk”, was het commentaar in het publiek. Bij topgevechten zoals die tussen Badr en Wrzosek speelt angst wellicht een rol, om te verliezen wellicht. Maar het blijft een sport die voor verrassingen zorgt.

Als je dan zo tussen het publiek zit hoor je; ,,Badr had dit niet mogen verliezen van Wrzosek, hij ging zo goed. ” Toch blijft kickboksen een sport waar verrassende eindes in voorkomen. Een gevaarlijke sport ook, waar vechters in de ring het hoofd koel moeten houden en overleven. De clash tussen Badr en Wrzosek was er een uit het boekje waar beide knokkers alles gaven. Met een verrassend einde dat wel…..

Ingezonden column

Bekijk ook

Hoe laat vecht Rico tegen Jamal vanavond: ‘Gratis kijken’

Vandaag 23 oktober is het dan zover

Genadeklap! ‘Jamal’s kans tegen Rico is nu’ (video)

De stand tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik is 1-1

Hesdy mag niet naar Glory! ‘Tijd voor actie’

Laat het me weten...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page