Home / Columns / Als je wilt dat de vechtsport groeit ‘stop’ dan met kuilen graven

Als je wilt dat de vechtsport groeit ‘stop’ dan met kuilen graven

Als je wilt dat de vechtsport groeit 'stop' dan met kuilen graven
Foto: Pixabay

Vechtsport fans klagen vaak over het feit dat hun geliefde sporten niet de aandacht krijgen die het verdiend.

Als je de gemiddelde vechtsport fan vraagt hoe hij de toekomst ziet dan is deze vaak niet rooskleurig. Nergens meer dan in de vechtsport lijken personen en organisaties elkaar zo tegen te werken, dat de sport gedoemd lijkt om te falen en wellicht nooit echt mainstream zal worden.

Dagelijks zie je op social media vechters die elkaar uitmaken voor rotte vis, organisaties die concurrenten afbranden en hun kans schoon zien zodra daar maar eenmillimeter ruimte voor is. Je vraagt je af waarom? Als iets moet verbroederen dan is het sport, bij de vechtsporten lijkt het eerder andersom.

Roddelaars en ouwe wijven praat

Zodra er een nieuwe gym, jeugdkampioen, website, vechtsport bond of wat dan ook opduikt gaan alle registers open om zoveel mogelijk tegenwerking te bieden. Vaak anoniem want dat is lekker veilig, je zou van vechtsporters en liefhebbers toch verwachten dat deze met open vizier strijden, nee integendeel lekker roddelen, zwartmakerij in de hoop dat men faalt.

Maar faalt juist de ‘keyboard warrior’ niet die de roddels en achterklap in de wereld wil helpen? En maar roepen dat vechtsport niet de erkenning krijgt die het verdiend. Er is maar een oplossing stop met het graven van een kuil voor een ander, want je flikkert er zelf ongetwijfeld vroeger of later zelf in.

Kijk vooruit

Nu hoeft niet iedereen bij elkaar op schoot te kruipen, maar tegenwerken in plaats van samenwerken brengt in het algemeen helemaal niets. Vaak zijn het ook juist degenen die alles en iedereen zwart maken die zelf geen ene moer te betekenen hebben in de vechtsport of zichzelf als de zelfbenoemde experts zien.

Laten we dus eens wat positiever zijn als een jong kickboks talent de wereld veroverd, of kijk eens wat positiever naar degene die de sport vooruit wil helpen. Wat maakt het uit wie er ooit de eerste was die bij een bepaalde organisatie aan de ring zat. Verleden telt niet wel de toekomst, willen wij de vechtsport laten groeien geef het dan water in plaats van gif.

Gast Columnist: Jan de Rolleman

Bekijk ook

HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

Sinds enige tijd achtervolgt Blogger

Cordyceps sinensis voor meer Energie en Uithoudingsvermogen

Ben je op zoek naar natuurlijke voedingssupplementen? Behoefte aan een dosis extra uithoudingsvermogen, zuurstofopname en ...

Voordelen van CBD voor Vechtsporters & Atleten

Rake klappen en overbelaste spieren hebben herstel nodig.