Alle diverse vechtsport systemen - Vechtsport Info
Home / Columns / Alle diverse vechtsport systemen

Alle diverse vechtsport systemen

Er zijn enkele honderden martial art systemen, hier zijn enkele. Wij erkennen dat het niet een volledig overzicht is en blij om toe te voegen, deze bij te werken of te corrigeren. Als u wilt bijdragen, mail ons: info@vechtsport-online.nl

 

Aikido – Aikido is een Japanse krijgskunst ontwikkeld door Morihei Ueshiba (vaak aangeduid met zijn titel ‘O Sensei’ of ‘Grote Leraar’). Louter fysiek niveau is een techniek waarbij zo’n werpt en gezamenlijke sloten die zijn afgeleid van Jujitsu en enkele worpen en andere technieken uit Kenjutsu. Aikido richt zich niet op ponsen of schoppen tegenstanders, maar op het gebruik van hun eigen energie om de controle over te krijgen of om ze weg te gooien van je. Het is niet een statisch kunst, maar legt grote nadruk op beweging en de dynamiek van de beweging. Aan de technische kant, is aikido wortelt in meerdere stijlen van jiu-jitsu (waaruit moderne judo is ook afgeleid), met name daitoryu- (Aiki) jiujitsu, evenals zwaard en speer gevechtskunsten. Te simpel iets, kunnen we zeggen dat aikido neemt de gezamenlijke sloten en gooit uit jiujitsu en combineert deze met de bewegingen van het lichaam van het zwaard en speer vechten. Toch moeten we ook beseffen dat veel aikido technieken zijn het resultaat van de eigen innovatie Master Ueshiba.

Bando Thaing – Bando wordt gecrediteerd als een stijl van gewapend en ongewapend gevecht afkomstig uit Birma. Het is een assimilatie van Karate-achtige opvallend en traptechnieken, Judo-achtige werptechnieken, zwaardvechten en vechten met messen, speren en stokken. Er zijn tal van interpretaties van het begrip Bando, en de verschillende taalkundige en etnische groepen vast te houden aan diverse vertalingen. Er zijn vele stijlen van Bando, maar de meeste algemeen geldende instructie patronen. De techniek benadrukt aanvankelijke terugtrekken, gevolgd door een aanslag buiten het bereik van de tegenstander. Alle lichaamsdelen worden in deze aanvallen, en zodra de eerste techniek wordt afgegeven, worstelen en vergrendeling technieken. Technieken worden eerst geleerd door formele oefeningen in sommige systemen en pas later door middel van sparring.

Capoeira – Capoeira (uitgesproken Capo-wa-ra), een leuke en spannende sport, is een Braziliaanse kunstvorm en zelfverdediging; met sterke aerobic en dans elementen. Het is een mengsel van lichaam en ziel, vechten en dansen, muziek instrumenten en stem die het gebruik van mentale fysieke en emotionele behendigheid. De nadruk ligt niet op hoe goed je zingen of te voeren, maar op hoeveel energie u zich verbinden tot het proberen. Het is een harmonie van krachten die geeft je kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en zelfontdekking. De deelnemers vormen een cirkel en 2 personen in een tijd vertonen hun vaardigheden in het ontwijken en het slaan van de tegenstander. De klappen zijn niet geland. Wat resulteert is een zware lichamelijke en plezier mock gevecht met een aantal zeer indrukwekkende moves. (De muziek is aanstekelijk ook!) Dit is steeds populairder als een leuk alternatief voor aerobics.

Chanbara – Meer dan dertig jaar geleden Japanse martial kunstenaars en swordmasters kwamen samen en creëerde een betere opleiding stijl. De oprichter, Tanabe Tetsundo en zijn groep van enkele van de sterkste zwaardvechters in Japan noemde deze nieuwe denkrichting goshindo, later bijgenaamd Chanbara. Deze martial kunstenaars en meesters waren zeer traditioneel. Zij wisten ook dat de tijden veranderden en besloot om de hedendaagse publiek te informeren in de weg van de moderne Japanse Samurai. Nieuwe materialen gemaakt van flexibele kunststof en de constante raffinage van zwaarden voor de strijd in de 21e eeuw bleek een geniaal zijn.

Choi Kwang Do – Choi Kwang Do is ontwikkeld door Grandmaster Kwang Jo Choi tussen 1978 en 1987 en heeft zich bewezen als de meest effectieve martial arts-systeem in de wereld te zijn. Choi Kwang Do’s natuurlijk, makkelijk te leren, opeenvolgende bewegingen maximaliseren krachtproducerende mogelijkheden van je lichaam, maar nog belangrijker, ze verhogen mogelijkheden om uw gezondheid te verbeteren. Het is een uniek programma op basis van moderne wetenschappelijke principes van menselijke anatomie, fysiologie (de tak van biologische wetenschappen te maken met het functioneren van organismen), psychologie (de wetenschap van het mentale leven), kinesiologie (de tak van de fysiologie dat de mechanica en anatomie bestudeert in relatie om menselijke beweging), neurofysiologie (de tak van de neurowetenschappen, dat de fysiologie van het zenuwstelsel) en biomechanica (bewegingswetenschappen) bestudeert.

Choi Kwang Do is niet ontworpen voor de concurrentie en niet de intensiteit van de sport training te volgen. Het systeem is bedoeld voor alle personen die willen real-life, praktische zelfverdediging vaardigheden te leren en een grotere mate van gezondheid en welzijn te bereiken, mensen niet alleen geïnteresseerd in het winnen van trofeeën. Omdat het een non-contact, niet vechten, niet-competitieve kunst die mentale, fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling benadrukt, Choi Kwang Do bevordert niet-gewelddadige resoluties tot conflicten, praktische oplossingen voor cardiovasculaire verbetering, en plezierige wijze van oefening. Bovendien, met de concurrentie verwijderd, studenten kunnen blijven ontwikkelen – niet
tegen elkaar, maar met elkaar. Met een progressief systeem van witte gordel tot het hoogste niveau van de 9e graad zwarte band, Choi Kwang Do biedt u altijd iets nieuws en uitdagend om te leren, ervaring en te genieten.

Daito Ryu Aiki Bujutsu – De kunst van Daito ryu is een van de oudste tradities van de Japanse ko ryu Bujutsu. De oorsprong ervan ligt in de convergentie van verschillende martial disciplines die in de Aizu clan, waar de formele bujutsu instructie was een prioriteit bij elkaar kwamen. De oprichting van de Nishinkan [verwant aan een krijgskunst universiteit], met al zijn aparte dojo’s en een diversiteit van kunst wordt onderwezen, is slechts een deel van de omstandigheden die de ontwikkeling van Daito ryu probleemgebied in de Aizu domein. Een bepalende factor is, tot op zekere hoogte, toevallig, want het was in Aizu, waar bepaalde families en individuen bij elkaar kwamen, waardoor met hen hun eigen arts, ervaringen en expertise in jujutsu, zwaardvechten, speer-, paard: rijden, boogschieten, strategie en andere oorlog-gerelateerde kunst. Andere niet-martial arts werden ook gewaardeerd, zoals kalligrafie, poëzie, helende arts, ethiek, etiquette, en andere gebieden van het leren meer gerelateerd aan de vrede.

Over het algemeen, etiquette was de cohesieve verband tussen al deze disciplines, want de geest en het gedrag van de krijger werd gelijkgesteld aan, en soms gebruikt om te meten, zijn ware waarde en vechtkunsten.

De meer traditionele lijnen van de Daito ryu vandaag de dag nog steeds prioriteit te geven aan de geestelijke vorming van de student, en beoordeelt zijn of haar vooruitgang door middel van karakter, toewijding, nederigheid, de bereidheid om bij te dragen aan het welzijn van de dojo, de voortgang van de medestudenten en andere eigenschappen die een trouwe en onbaatzuchtige geest te laten zien. Deze maken een student moeite waard om te worden geïnformeerd over de innerlijke geheimen van de techniek. Vandaar dat de leer gericht om te trainen en te testen geest en karakter eerst, en technieken worden dienovereenkomstig aangeleerd.

Gatka – Gatka is de krijgskunst van de Sikhs, en is verbonden met de religie sikhisme. Het is een-wapens op basis van krijgskunst, die werd verleend aan de Sikhs in de tijd van Guru Hargobind Ji (de zesde Guru van de Sikhs) door de Rajputs (hindoe-strijders in het noorden van India) in de 16e eeuw, in dankbaarheid voor hun vrijlating uit gevangenschap door de jonge Sikh leger van die tijd. De Sikhs op dat moment tegen het Mogol-rijk, die heftig zowel Sikhs en hindoes onderdrukten in naam van de islam.

Haidong Gumdo – Haidong Gumdo is een Koreaanse zwaard kunst die put uit slagveld tactiek en technieken om een ​​curriculum voor de mentale, fysieke en spirituele ontwikkeling te bouwen. Studenten leren vormen, stap boren, zittende en bewegende meditatie, sparren evenals bamboe en stro snijden. In tegenstelling tot de Kendo en de Koreaanse equivalent, Kumdo, de focus in Haidong Gumdo niet duel, maar aan de tactiek van outdoor, veldslagen. Krachtig, complex en mooi, Haidong Gumdo is een prachtige stijl die in uw hele leven kan worden voortgezet. Haidong Gumdo betekent veel dingen voor veel mensen. Op het eerste gezicht is het een martial systeem dat bewaart en bevordert de Koreaanse aanpak van zwaard technieken. De dynamische bewegingen en zichtbare kracht van de vormen vast te leggen in het oog en de verbeelding. Sierlijke, vloeiende beweging benutten dodelijke macht is een manier om Haidong Gumdo beschrijven.

Hapkido – Hapkido is een discipline van coördinatie, een manier om de versterking van het lichaam en geest, van het fuseren van de individuen lichamelijke en geestelijke vermogens, zodat hij of zij naar voren komt als een volledig geïntegreerde menselijk wezen. Het woord in feite betekent; Method of Way (DO) voor de coördinatie Harmony (HAP) van mentale energie of de geest (KI). Men moet altijd proberen om geweld te vermijden, maar als iemand grijpt je, probeert om te slaan, of fysiek aanvalt u op enigerlei wijze, is het geëscaleerd voorbij woorden, en je bent vertrokken met de enige optie die te verdedigen.

Hwa Rang Do – Hwa Rang Do, leert dat met het oog op een maximale menselijk potentieel te bereiken, moet men een staat van evenwicht te bereiken en harmonie met de natuurlijke wetten van het universum te behouden. De theorie van Um-Yang stelt dat er in de natuur naast elkaar bestaan ​​van polaire tegenstellingen. Voor iedereen, er een gelijke tegenovergestelde. Hwa Rang Do, is een combinatie van UM {soft / rondgaande beweging} en YANG {hard / lineaire beweging}, waardoor het een van de meest gevarieerde en uitgebreide martial arts te vinden in de wereld. Het onderzoek integreert het spirituele, mentale en fysieke disciplines waardoor haar beoefenaars om hun volledige potentieel op alle gebieden van het leven te realiseren. De technieken zijn afgeleid in overeenstemming met de principes van Um-Yang. Drie elementen van Um, de essentie van Hwa Rang Do® zachte technieken: Yu – zachte, vloeiende kracht van stromend water. De kracht van Yu is bedrieglijk; relenting onder dwang; het trekt de aanval in zijn eigen stroom van macht en re-regisseert het. Won – beweging in circulaire richting. Zijn kracht kan worden gezien in de rots aan het einde van een strop, of de kracht ontwikkeld op basis van een draaiende beweging. Hwa – als derde element Um, vertegenwoordigt eenheid en combinatie. Drie elementen van Yang, de essentie van Hwa Rang Do, hard technieken; Kang – is zo hard als staal of steen. Zijn kracht wordt geïllustreerd in de vorm van een gesloten vuist in een stuwkracht punch of een rechte front kick. Kak – middelen hoeken. De vorm wordt in de juiste hoek van de verbinding bij toepassing breken en gooien technieken of rechte hoekige blokken. Kan – middelen handhaven van de juiste afstand. Het tegenovergestelde aspect Hwa of combinatie en de vorm in het begrijpen van de afstand tussen twee tegenstander. Hwa Rang Do, leert zowel de vechtkunst (moo-sul) en helende kunst (in-sul). Als men in staat is om te verwonden of erger, dan moet hij / zij weten hoe zo goed genezen, eens te meer het behoud van de harmonie door middel van evenwicht van tegenstellingen.

Iaido – Een van de Japanse traditionele Budo bezig met het tekenen van de mes en snijden in dezelfde beweging. (Budo betekent martial arts of militaire kunsten in Japan). Een typische vorm bestaat uit de loting en gesneden, een afwerking knippen, het schoonmaken van het mes en terug te zenden naar de schede, dit alles zonder weg te kijken van de denkbeeldige tegenstander. De meeste praktijk solo, eventueel met shin-ken (een echt mes). In tegenstelling Kendo, Iaido wordt uitgevoerd zonder afdekkingen dan ook. Studenten moeten ernaar streven om de macht, precisie en perfectie te bereiken in hun vorm. Onderweg leren ze evenwicht, gratie, en de controle van zowel het lichaam en de geest. Iaido behandeld meer met de dagelijkse situatie in plaats van die op het slagveld. De term “Iai” is overgenomen uit de Japanse zin: “Tsune ni ite, kyu ni Awasu”. De betekenis hiervan is, wat we kunnen doen of waar we ook zijn, moeten we altijd worden bereid uit elke uiteindelijk. De technieken zelf bemoeit zich met veel situaties zoals een plotselinge aanval door verschillende tegenstanders, een verrassingsaanval, terwijl buigen voor iemand, een vijand op de loer achter een schuifdeur of een aanslag in een verduisterde kamer. De permutaties (vermoedens) waren legio.

Jeet Kune Do – Jeet Kune Do is het hele lichaam van technische (fysiek, wetenschappelijk) en filosofische (mentale, sociale en spirituele) kennis die werd bestudeerd en onderwezen door Bruce Lee tijdens zijn leven. Het is enkel en alleen bezig met persoonlijke ontwikkeling en het proces van zelfontdekking Bruce Lee’s door de Martial Art, zoals ondersteund door schriftelijke neerslag (persoonlijke papieren en de bibliotheek) en mondelinge herinneringen (door studenten die tijd doorgebracht met en / of bestudeerd onder hem ). Jeet Kune Do moet worden beschouwd als de “Root”, dat werd opgericht door Bruce Lee, en niet het uiteindelijke doel van een beoefenaar, zoals studenten wordt verwacht te wijzigen, toevoegen en verwijderen van alle aspecten van Jeet Kune Do, totdat ze iets dat te ontwikkelen op unieke wijze hun eigen (U het individu te worden, door middel van dit proces van zelf-ontdekking, je eigen beste leraar).

Ju Jitsu – Ju Jitsu is gevormd uit twee ideogrammen ju de verschillende betekenissen waarvan soepelheid, flexibiliteit, soepelheid, zachtheid en Jitsu betekenen techniek of art. Dus Ju Jitsu betekent dat de kunst van soepelheid of flexibiliteit. Aangezien de meeste Ju Jitsuka (een student van Ju Jitsu) weet dat er niets “zacht” over de krijgskunst. Wat Ju is het overbrengen is dat Ju Jitsu maakt geen gebruik van kracht tegen kracht, gebruikt het de tegenstanders kracht en de kracht van de aanval als wapen tegen hem, waardoor een sterkere of grotere aanvaller te worden onderworpen. Ju Jitsu is een van de meest complete martial arts die er is. Het bevat ongewapende aanvallen, gezamenlijke sloten, smoorspoelen en gooit.

Judo – Judo is gebaseerd op de oude Japanse krijgskunst genoemd Jujutsu. Professor Kano opende de Kodokan Dojo in Tokyo, Japan in het jaar 1882 en begon aan studenten in Nippon-Den-Kodokan-Judo te trainen. Judo, wat betekent dat de “zachte manier,” niet alleen betrekking op attack en verdedigingstechnieken maar de fysieke conditie en de totale gezondheid die kunnen worden verkregen uit de praktijk. De betekenis van het woord Ju (zachtheid) geeft niet verzetten tegen de kracht van de tegenstander, maar aan te passen aan, en gebruik te maken van door draaien om je eigen voordeel. De betekenis van het woord Do (weg) geeft niet alleen methoden of technieken, maar betekent ook vasthouden aan strikte morele principes die essentieel zijn in het streven naar “self-perfectie als mens” zijn.

Kajukenbo – Kajukenbo werd opgericht in 1947 op Palamas Settlement op Oahu, Hawaii. Het ontwikkelde zich uit een groep die zichzelf de “Black Belt Society”, die bestond uit zwarte gordels uit verschillende vechtsporten achtergronden die elkaar ontmoetten om te trainen en te leren met elkaar. Dit was het begin van een evolutionaire, adaptieve stijl ontworpen om de meest bruikbare aspecten van de kunsten te combineren. Kajukenbo is een unieke krijgskunst stijl van het combineren van de technieken van het KA-Karate, JU-Judo en Jujitsu, KEN-Kenpo, en BO-Boxing. Het werd opgericht in Hawaï in 1947 door Adriano Emperado, en is een van de meest populaire vormen van zelfverdediging beoefend in de wereld van vandaag, vanwege de effectiviteit en logische benadering. Het belangrijkste filosofie is dat elke martial arts stijl heeft iets te bieden, en als men dat idee aanvaardt en traint dienovereenkomstig, zullen ze een meer goed afgerond en daarom effectiever martial kunstenaar te worden.

Kalarippayattu – Een krijgskunst met oorsprong in Kerala en beoefend in dat Zuid-Indiase staat en de aangrenzende delen van de naburige Tamil Nadu. Het bevat stoten, trappen, vastgrijpen, choreografie krijgskunst sequenties en wapens, alsmede healing technieken. Kalaripayattu is de oude krijgskunst van de staat. Het wordt beschouwd als de voorloper van Karate en Kung-fu. De Kalari wordt behandeld als de tempel van het leren. Eeuwenoude tradities en gewoonten worden nog steeds beoefend in de Kalari. Het Gurukkal systeem bestaat uit strenge fysieke training naast training in zelfdiscipline. De wapens die werden gebruikt waren het zwaard, dolk, schild, korte stokken, speren enz. De coördinatie van het lichaam en geest wordt gegeven maximale belang in deze techniek.

Kali Silat – Kali, wat betekent dat het lichaam in beweging, is de krijgskunst van de Filippijnen. Onze Kali programma bestaat uit energie-oefeningen en sensitivity training met behulp van de hand oog coördinatie technieken met of zonder het gebruik van wapens. Silat is de kunst vorm van Maleisië, Indonesië en de Filippijnen. Het is de kunst van het nemen van een aanvaller eenvoudig en direct gebruik te maken van sloten, chokes en houdt.

Karate – Karate is een generieke term voor de verschillende kick / punch kunst die zijn oorsprong in Okinawa en Japan. Karate is een Japans woord dat in het Engels vertaalt als, “lege hand.” Het is een krijgskunst van ongewapende zelfverdediging waarin gerichte slagen van de handen of voeten worden geleverd met speciale geschreeuw uit een evenwichtig standpunt. Karate is verwant aan judo, maar benadrukt opvallende technieken, door middel van trappen en stoten, in plaats van het worstelen of het gooien van een tegenstander. Karate als een middel van zelfverdediging heeft de oudste geschiedenis, die teruggaat honderden jaren. Het is pas de laatste jaren dat de technieken die zijn overgeleverd waren wetenschappelijk bestudeerd en de principes ontwikkeld voor het maken van de meest effectieve gebruik van de verschillende bewegingen van het lichaam. Training op basis van deze principes en de kennis van de werking van de spieren en de gewrichten en de vitale relatie tussen beweging en evenwicht in staat stellen de moderne student van de Karate te worden voorbereid, zowel fysiek als psychisch, om zichzelf met succes te verdedigen tegen elke would-be aanvaller. Als fysische techniek Karate vrijwel geheel gelijk. Aangezien het is zeer dynamisch en maakt evenwichtig gebruik van een groot aantal van het lichaam van de spieren, het biedt een uitstekende all-around lichaamsbeweging en ontwikkelt de coördinatie en behendigheid.

De belangrijkste traditionele stijlen van karate zijn Shotokan, Shito Ryu, Goju Ryu en Wado Ryu. Elk van deze stijlen wordt gegeven door verschillende internationale organisaties. Naast deze 4 belangrijkste stijlen is er een breed scala aan andere stijlen, systeem en de familie vormen van karate. Ieder van hen traceren hun oorsprong terug naar het eiland Okinawa, voorheen ook wel bekend als de Ryukyu-eilanden, en de krijgskunst ontwikkeld daar. Shotokan karate is een kunst, een sport, en de basis voor een methode van zelfverdediging. Verschillende mensen ervoor kiezen om de verschillende aspecten van karate benadrukken in hun persoonlijke training en studie. Als een groep iedereen is blootgesteld aan, en verwachting zal deelnemen aan, training gericht op alle drie de aspecten (kunst, sport en zelfverdediging) in een poging om een ​​goed afgeronde achtergrond hebben. Stilistisch, Shotokan staat bekend voor het hebben van een sterke, lage houdingen, dynamische heup bewegingen, en uiterst nauwkeurige technieken.

Kendo – Kendo is een Japanse stijl van schermen afgeleid tijdens de Meiji-periode in Japan (1868-1912), uit de twee-handed sword fighting technieken van de samurai. Vandaag kendo, wat “weg van het zwaard” wordt geoefend met shinai (bamboe zwaarden) en gevechtsvliegtuigen beschermende uitrusting voor de doelgebieden: het hoofd, polsen en buik. De bogu (beschermende kleding) uit een mannen (masker), een doe (borstplaat), kote (schermen handschoenen) en het tarragewicht, een soort schort om de buik en heupen te beschermen. Onder de beschermende kleding, kendoka (studenten kendo) dragen van een hakama of brede gespleten mantel, tot de enkels. Het wapen gebruikt in Kendo is de shinai, of bamboe zwaard. Shinai is ongeveer vier voet lang en bestaat uit vier nauwkeurig gevormde bamboelatten samengebonden holle cilinder te vormen. Een draad loopt langs de lengte van de shinai. Om een ​​geldig snede te maken moet een speler staking zijn tegenstander met de zijde tegenover het snoer. Bovendien moet de punt worden getroffen door het bovenste derde van de shinai.

Kickboxing – Kickboxing begon in de VS in de jaren 1970 toen de Amerikaanse karate beoefenaars gefrustreerd met strenge controles op de martial arts wedstrijden die niet volledig contact trappen en stoten toeliet werd. Veel vragen zijn gerezen toen de sport begon over het hoge risico op letsel. Als gevolg daarvan werden veiligheidsvoorschriften verbeterd en beschermende kleding werd toegevoegd. Aangezien dit een relatief nieuwe sport zijn er geen lange termijn tradities. De sport heeft ondergaan veranderingen en verfijnd tijdens de laatste twee decennia. Concurrenten gebruiken sparring, schoppen, stempels, schop blokken, schaduwboksen, en hout breken die wordt geleerd en toegepast onder professionele instructie.

Kobudo – Kobudo is een volledig aparte kunst, hoewel veel Amerikaanse systemen combineren het als onderdeel van hun Karate (of “lege hand”) systeem. Het is de studie van Ryu Kon Kai Kobudo – traditionele Okinawa wapens. Deze wapens zijn de Bo – zes voet personeel, Sai – korte-zwaard, Tonfa –side behandeld stokje, Nunchaku – 2-delig personeel, Kama – sikkel, Eku – roeispaan. Tekko – boksbeugels, en anderen.

Krav Maga – Een praktische en tactische systeem dat leert hoe te voorkomen, behandelen en het overwinnen van alle vormen van geweld en aanvallen. KM bereidt de cursisten in de onderwerpen van zelfverdediging, zelfbescherming, vechten en combat skills, evenals vaardigheden om anderen te verdedigen, allemaal in een unieke en uitgebreide leringen en manier. Krav-Maga werd ontwikkeld in Israël, onder realistische eisen en voorwaarden. Opgericht en gevormd door Imi Lichtenfeld (Sde-Or) en blijft om verder te gaan en worden gewijzigd door Eyal Yanilov, bijgestaan ​​door de top instructeurs van IKMF. Krav Maga is een horizontaal systeem met een unieke en logische aanpak. Het is gemakkelijk om gebruik te leren en te behouden, natuurlijk en intuïtief uitgevoerd en praktisch onder stressvolle omstandigheden. Een essentieel onderdeel van KM is zijn leerproces, methodologie en manier van training. Krav-Maga bevat speciale benaderingen, tactiek, technieken, onderwerpen, oefeningen en trainingsmethoden voor de verschillende sectoren: Burgers van alle leeftijden, mannen en vrouwen, jong en oud; Politiefunctionarissen; Militairen en eenheden; Correctie service-officieren en bewakers; Security officers; Evenals: Close beveiligers; Undercoveragenten; Anti-terroristen groepen; Air-marshals; Speciale en commando-eenheden.

Kuk Sool Won – De wortels van Kuk Sool dateren uit het begin van Korea met “Sado Mu Sool”, die familie of tribale krijgskunst betekent. De volgende krijgskunst te ontwikkelen was “Bulkyo Mu Sool” of “Boeddhistische krijgskunst”. Kort daarna kwam “Koong Joong Mu Sool” wat zich vertaalt naar ‘Royal Court Martial Art’. Dit zijn de drie segmenten van de oude Koreaanse martial arts waaruit de technieken van Kuk Sool geëvolueerd. Hoewel de oorsprong terug naar oudheid kan worden getraceerd, werd het huidige Kuk Sool systeem formeel pas onlangs bedacht. Grootmeester In Hyuk Suh al meer dan vijftig jaar in enkele gelijkgezinde praktijk en onderzoek om te leren, samen te stellen, meester en organiseren van de meer dan 3.600 technieken die bestaan ​​Kuk Sool. Hij richtte het Kuk Sool Won in 1961 en nam het mee naar de Verenigde Staten in 1974. Voor zelfverdediging, Kuk Sool is onovertroffen. Het combineert schoppen, ponsen, het gooien, vallen, verstikking, gezamenlijk sluiten en een groot aantal wapens technieken in een mooie en dynamische ‘hard-zacht’ stijl, met nadruk op snelheid en soepelheid. In combinatie met fysieke training, meditatie, ademhaling, acupressuur en acupunctuur technieken worden gebruikt om te verbeteren en de gezondheid te behouden, het ontwikkelen van innerlijke kracht en vertragen het verouderingsproces. Filosofisch, Kuk Sool benadrukt nederigheid, zelfdiscipline, loyaliteit en respect voor anderen.

Kumdo – Kumdo, betekent “weg van het zwaard”, is zeer vergelijkbaar met Kendo. Practitioners, met behulp van de Jukdo (bamboe zwaard) voor het opvallende, het dragen van een helm en harde body protector, zodat zij in staat zijn om volledig contact stakingen aan het hoofd en lichaam te oefenen. Kumdo is een veeleisende kunst, met de nadruk op precisie en de houding meer dan snelheid en kracht. Kumdo omvat ook de praktijk met de houten zwaard en, uiteindelijk, de scherp zwaard (Kumbub).

Kung Fu – Een zeer gedisciplineerd, krachtige krijgskunst waarbij kracht is gebouwd in lage standen en krachtige blokken. Sommige Kung Fu blokken zijn zo krachtig dat het de arm van iemand die wordt ponsen kan breken. Kunf Fu heeft vele systemen zoals Hung-Gar, wushu, Wing Chun, en anderen. Kung Fu is voor de patiënt, en mentaal en fysiek sterk persoon. Het was de basis voor vele latere vormen van martial arts. In de loop der jaren, kung fu ontwikkeld in verschillende stijlen, zoals Wing Chun, Drunken boksen en stijlen op basis van dierlijke bewegingen als de kraan of de slang. De reden voor deze diversiteit is eenvoudig. Mensen zelden reisde ver van hun huizen en kung fu geëvolueerd op verschillende locaties. In het noorden van China, martial arts benadrukte schoppen en been werk. In het zuiden, diverse vormen van boksen kwamen het meest voor. Top kung fu sterren hebben vandaag verschillende stijlen beheerst ook. Jet Li is vooral bekend als een beoefenaar van wu shu waarin veel verschillende stijlen gebruikt te benadrukken vloeiende beweging. Jackie Chan leerde kungfu tijdens de training in een Chinese opera school in Hong Kong en stimuleert een beheersing van de “vijf dier stijlen” van kung fu, die wordt gemarkeerd in de film Shaolin Wooden Men. Vandaag de dag veel kung fu stijlen bestaan ​​en nog steeds doorgegeven als familietradities en door de klassen.

De oorspronkelijke stijl van Kung Fu is Shaolin Kempo of de “5 Animal Styles” (ja, heeft het een naam). Het is meer dan 5000 jaar ontwikkeld en wordt momenteel beoefend door de Shaolin monniken in de Shaolin tempel van China’s Fukian Province. De dojo, United Studios van Self Defense, USSD, leert deze stijl van Kung Fu gemengd met “street werkelijkheid” (om het een meer praktische modern zelfverdediging systeem) in de landen van de Verenigde Staten, Canada en Ierland. De oprichter en Grandmaster van USSD is 10 graden Don (zwarte band) Professor Charles Mattara. Hij studeerde bij de Shaolin Monks en kregen de rang van Shihan (de hoogste ranking een martial artist kan ontvangen in een mensenleven) van professor Nick Cerio, een lid van de Wereldraad van Sokes (Soke is het hoogst boven ranking eer een martial artist kan ooit ontvangen). Het woord Soke is een Japans spel op woorden die “Is dat zo?” voor mensen die beweren Soke zijn. De rang wordt alleen gegeven aan mensen die een internationaal reknown stijl hebt gemaakt. Slechts 22 gecertificeerde Soke bestaan.

Kyudo – “The Way of the Bow” Toen de boeg is overbodig geworden als wapen het spirituele aspect van het boogschieten werd ontwikkeld als een discipline voor vrede en zelfontplooiing. Dit werd bereikt door het verenigen van de kracht van de krijger traditie met de waardigheid van de ceremoniële. Als een pad voor persoonlijke groei en ontwikkeling, het concept van Reisetsu – respect voor de ander, werd de morele discipline waarin deze twee aspecten verenigd en vormde de basis voor de praktijk van Kyudo. In vergadering verlangen, negatieve gedachten en fysieke problemen van de praktijk van Kyudo biedt het individu de mogelijkheid om hun beperkingen te voldoen en om de uitdaging van deze confrontatie te genieten. Men realiseert zich al snel dat de problemen zijn niet te vinden in de boeg, of de onroerende doel, maar in zichzelf. Als dit wordt geaccepteerd en de praktijk wordt uitgevoerd oprecht dan de energie van de schietpartij begint om iemands leven te verrijken. Techniek kan niet worden beschouwd zonder een goed begrip van spirituele energie. Noch aspect kan functioneren zonder de ander. De overname van techniek groeit met de toename van body-mind awareness tot een harmonieus samengaan van de boeg, lichaam en geest te werken.

Mowie Di Do – Mowie di doen is een Amerikaanse gemaakt mixed martial kunstvorm die Jeet Kune Do kickboksen combineert, boksen, Savate, Wing Chun technieken, Judo, Freestyle worstelen, Grappling, Kenpo applicaties (Ed Parker’s), Muay Thai, Arnis (Weapons sinawali als een voorbeeld.) en Jujutsu technieken. Begonnen als basis zelfverdediging stijl die judo en boksen technieken combineert. Het toevoegen van savate footboxing stijlen ook. Wat de maker wilde was een effectief, maar makkelijk martial kunstvorm die groeit en groeit met elke praktijk. Waardoor de arts meer vertrouwen bij elke beweging. In betere woorden; “Welke techniek je traint, het is de techniek die zou de belangrijkste gebruikt in gevecht zijn. Anderen zijn van secundair belang. Verslaan gewoon de vijand zonder mededogen en respect.” Het benadrukt meer boksen, muay thai en savate methoden in een spits formaat. Nee kata’s, omdat de ontwerper vindt dat belemmert het vermogen van de student om zich te concentreren op de taak bij de hand. Dan is er Militant Mowie waarin elke en bijna elk aspect van militaire tactiek combineert. Van alles om te overleven en te doden indien nodig. De maker theorie kan de techniek steeds meer kunstvormen toegevoegd met gemak en kan op gelijke voet met enkele van de mooiste Special Ops vechten vormen. MM is zeer gevaarlijk, die meer onderzoek naar het nodig heeft.

Muay Thai – (ook wel aangeduid als Thai boksen) en Savate (ook wel aangeduid als Boxe Francais). Muay Thai is de oudste bekende vorm van kickboksen en is de belangrijkste bouwsteen van alle andere vormen van kickboksen. Muay Thai is de nationale sport van Thailand en is een van de meest populaire sporten in de wereld van vandaag. De geschiedenis van Kickboxing in Thailand echter vertroebeld is op zijn best. Wanneer het Birmese leger geplunderd en verwoest Ayuddhaya op de grond de archieven van de Thaise geschiedenis verloren zijn gegaan, en samen met hen een groot deel van de vroege geschiedenis van Muay Thai. De eerste grote belangstelling voor Muay Thai als een sport wordt gedocumenteerd rond het jaar 1584 te zijn gekomen onder het bewind van Koning Naresuan. De koning zelf was goed getraind in de kunst van het Muay Thai en dus waren zijn soldaten. Begon al snel de kunst uitbreiden tot het publiek en nieuwe vechttechnieken om te evolueren. Wedstrijden werden gehouden in elke stad of dorp op een dagelijkse basis. De sport van Muay Thai zijn weg naar Europa ergens rond de 17de eeuw waar het werd omarmd met open armen ontvangen. De sport werd aangepast, vooral om het gebruik van de knieën en ellebogen te verbieden, en kreeg de naam Savate.

Naginata – Naginata is een Japanse krijgskunst vorm voor mannen, vrouwen en kinderen. De Naginata ontstond meer dan 1000 jaar geleden. De Naginata is een wapen met een rijke historie, benut en verfijnde van de Nara periode (710-784 n.Chr.) Tot vandaag. in eerste instantie in dienst van de Bushi, later bevond zich de specifieke wapen van de sohei of boeddhistische monniken. Het is de school van de speer en als zodanig, is een steel wapen. De omvang van het ovale staf gevarieerd van 5′ tot 8′ , afhankelijk van de slag methode en persoonlijke wensen. Het meest opvallende kenmerk was echter het mes; het kan overal van 10 inch zijn om meer dan 2 voeten en werd geslepen op een enkele zijde, gevormd op de wijze van een van beide Sakizori of Uchizori. Zoals met de meeste belazerd wapens, was het meest verwoestende wanneer gebruik te vegen, cirkelvormige bewegingen. Echter, duwt met het blad en ook de zware Ishizuki op de kont einde waren aanvaardbaar tactische alternatieven. Het was een krachtig wapen tegen zowel ruiters en voetvolk. lengte en gewicht van de Naginata maakte het een efficiënt wapen tegen het zwaard, en zijn cirkelvormige uitvoering het een van de meest elegante en vloeistof van klassiek Japans bestrijding van systemen. Naginata vandaag is een kunstvorm die etiquette, respect, geduld, zelfvertrouwen en zelfbeheersing leert. De praktijk van Naginata voedt uithoudingsvermogen, schoonheid en gratie van de beweging, en het gebouw van het karakter door discipline en concentratie. Bovendien bereidt individuen om te gaan met de ontberingen van het leven, en in de oprichting van een morele code op basis van ridderlijkheid en eer.

Ninjutsu – De traditionele Japanse methode van spionage; impliceert stealthy bewegingen en het gebruik van camouflage. Op dit moment in de 34e generatie, deze school van Ninjutsu is de enige authentieke traditie die de meer dan 900 honderd jaar heeft overleefd, omdat het prille begin in het feodale Japan door middel van een ononderbroken keten van Grand Masters. Het is Martial wortels echter uit te breiden door de geschiedenis als de bakermat van de moderne beschaving, China.

Savate – Savate ontleent zijn naam aan de Fransen voor oude boot (zware schoeisel gebruikt om te worden gedragen tijdens gevechten) en is in feite een amalgaam van de Franse straatgevechten technieken uit het begin van de 19e eeuw. Op dat moment, savate was een type van straatgevechten gebruikelijk in Parijs en het noorden van Frankrijk. En in het zuiden, in het bijzonder in de haven van Marseille, matrozen had een vorm van vechten met hoge trappen, die bekend stond als jeu marseillais (spel van Marseille), die later werd omgedoopt Chausson (pantoffel, na de soort schoenen zeilers droeg ontwikkeld ). In tegenstelling, op dit moment in Engeland (het huis van boksen en de Queensberry regels), schoppen werd gezien als onsportief of als iets dat alleen lafaards zou toevlucht nemen tot. (Zie Muay Thai)

Shaolin Kempo – (Zie Kung Fu)

Shintaido – Shintaido is een unieke combinatie van martial arts en beweging van het lichaam dat de geest cultiveert, samen met de geest en lichaam. Het is wel een bewegende meditatie. In het Japans, Shintaido betekent “nieuw lichaam manier.” Shintaido’s vormen een voorbeeld van openheid en vrijheid. De bewegingen van Shintaido bieden een nieuwe manier van het ervaren van onze relatie met onszelf, anderen, de natuur en de geestelijke wereld. Shintaido is een geneeskunst en een kunstvorm. Shintaido trekt mensen die geïnteresseerd zijn in verandering, zelf ontwikkeling en herstel van het contact met hun lichaam, hun gemeenschap, hun spirituele aard. Shintaido werd gestart in Japan in de jaren 1960 onder leiding van de heer Hiroyuki Aoki, met een groep van martial kunstenaars, muzikanten, acteurs, beeldend kunstenaars en anderen die wilden traditionele wijsheid combineren met verlangen naar vrede, vrijheid en gelijkheid. De Shintaido filosofie is gebaseerd op lichaamsbeweging.

Shorinji Kempo – Shorinji Kempo vindt zijn oorsprong terug bijna 5000 jaar naar India. Uit India, het boeddhisme verspreid naar vele landen, waaronder China. Bodhidharma, de zesde eeuw grondlegger van het Zen Boeddhisme, introduceerde kempo aan de legendarische Shaolin Tempel ( ‘Shorin-Ji’ in het Japans), gelegen in Honan prefectuur. Hier werd kempo de belangrijkste vorm van spirituele training voor de boeddhistische monniken en het klooster werd beroemd om zijn vechtkunsten. Muurschilderingen nu nog te zien in de Shaolin Tempel van donkere huid (Indische) monniken die en leert kempo aan lichtgekleurde (Chinese) monniken. The Imperial Chinese regering, het gevoel bedreigd, vernietigde de tempel en vervolgden de monniken. De technieken bleef echter worden aangeleerd en ingeoefend door diverse geheime genootschappen als een middel om bescherming tegen bandieten en corrupte ambtenaren. Veel verschillende vormen van kempo werden ontwikkeld en door deze geheime genootschappen in leven gehouden.

Shorinji Ki Do – Shorinji Ki Do, over het algemeen genoemd Shorinjiki, is een combinatie van Karate en Jujutsu. Shorinjiki combineert de blokkering, opvallende en traptechnieken karate met verwijdering, worpen en drukpunt technieken van jujitsu. De stijl bevat ook wapens opleiding als een aanvulling op de elementaire lege hand technieken, het creëren van een goed afgeronde martial art. De focus ligt op zelfverdediging in plaats van sport karate. De gecombineerde karatestijlen omvatten Shorin-Ryu, Goju-Ryu en Shotokan. De stijl is voorstander van ontwikkeling van een sterke geest en ziel door middel van het leren om te volharden en komen over persoonlijke uitdagingen die kunnen worden toegepast op alle aspecten van ons leven. Shorinji Ki Do heeft een filosofische basis die de ontwikkeling van de interne kracht, respectvolle omgang met anderen, en een persoonlijke code van ethische en sociale verantwoordelijkheid omvat. De basis van haar zelfverdediging technieken die zich richten op een snelle krachtige technieken, ontwijken en het omleiden van energie, af te balanceren een tegenstander, en vloeiende evenwichtige beweging.

Shotokan Karate is een van de vier belangrijkste scholen van Karate in Japan. Het is het beste gekenmerkt door een lange en diepe standen en het gebruik van meer lineaire bewegingen. Shotokan Karate heeft weinig van de cirkelvormige bewegingen in Okinawa stijlen van karate, noch heeft het de body conditioning en aanvullende oefeningen die typisch zijn voor Okinawa Goju-Ryu Karate. Shotokon Karate wordt door velen beschouwd als een sportieve stijl van Karate, waar de toernooien en point-sparring staan ​​centraal in de kunst.
Shotokan training wordt gewoonlijk verdeeld in drie delen: kihon (basis), kata (vormen of patronen van bewegingen), en kumite (sparring). Technieken in kihon en kata worden gekenmerkt door diepe, lange houdingen die stabiliteit te bieden, in staat stellen krachtige bewegingen, en versterking van de benen. Shotokan wordt vaak beschouwd als een ‘hard’ en ‘externe’ martial art, omdat het op die manier wordt geleerd om beginners en gekleurde gordels om sterke basistechnieken en standpunten te ontwikkelen. Aanvankelijk kracht en macht worden gedemonstreerd in plaats van langzamer, meer vloeiende bewegingen. Degenen die doorstromen naar bruine en zwarte band niveau te ontwikkelen een veel meer vloeiende stijl, die is voorzien van worstelen en sommige aikido-achtige technieken, die kan worden gevonden in de zwarte band kata’s. Kumite technieken weerspiegelen deze houdingen en bewegingen op basisniveau, maar vooruitgang naar buigzamer met meer ervaring.

Silambam – Een vorm van een stok of een wandelstok vechten. Beginners worden onderwezen voetenwerk patronen en ze moeten ze onder de knie voor het leren spinnen technieken en patronen, en methoden om de spins te veranderen zonder te stoppen de beweging van de stick. Footworks (Kaaladi) zijn de belangrijkste aspecten van Silambam en kuthu varisai (blote hand versie). In Silambam alsmede kuthu varisai de kaaladi (voet werk of opstap) de sleutel die de macht van de klappen. Kaaladi leert hoe de voortgang en retraite, binnen het bereik van de tegenstander te krijgen zonder verlies van onze verdediging evenals het helpt heel veel in het raken en het blokkeren. Het versterkt ook het lichaam enorm waardoor de persoon op de vuist (niet dodelijke) te ontvangen en nog steeds de strijd voort te zetten. Het hele lichaam wordt gebruikt om de macht te creëren.

De meeste stok vechtstijl greep de stok in het midden met behulp van poker grip (beide handen naar beneden), Silambam verkiest hamer grip (hoofd met de hand naar beneden achter de zwakke kant die naar boven). De sterke handgrepen de stick over breedte afstand hand en de lengte duim vanaf het einde van de staaf en het zwakke hand lengte van een duim van het sterke hand. Eigenlijk is de zwakke hand net aanraken van de stick en het is alleen voor het geleiden van de beweging van de stick. Silambam benadrukt ambidexterity (gebruik van beide handen) en naast de voorkeur hamer grip er zijn andere manieren om het vastgrijpen van het personeel. https://en.wikipedia.org/wiki/Silambam

Soo Bahk Do – Soo Bahk Do is een oude, traditionele Koreaanse krijgskunst bestaande hand en voet technieken. De kunst staat bekend om zijn gedisciplineerde aanpak en de nadruk op de traditie en de technische aspecten van de krijgskunst. Net als de meeste traditionele martial art systemen, Soo Bahk Do heeft onbeperkte horizon. Consistente training leidt tot verbetering, niet alleen in de fysieke mogelijkheden, zoals flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid, maar ook mentale focus en de toepassing van de wil. Deze voordelen ontwikkelen van een gevoel van rust en stilte vertrouwen in de practitioner.Soo Bahk Do is een van de meest populaire vormen van de Koreaanse krijgskunst.

Stav – stav (uitgesproken st-ARV) is beschreven als Europees Tai Chi en Viking Kung Fu. Stav is een traditioneel systeem wordt beheerd door de Noorse familie Hafskjold al meer dan 44 generaties. Het is ontworpen voor de geest, lichaam en geest te verbeteren. Er wordt gezegd dat het systeem is beoefend sinds 500 na Christus, dus het is zeker niet een nieuwe stijl ontwikkeld op basis van de Afrikaanse of Oost-stijlen. Hoewel deze beschrijvingen niet de omvang van Stav bedekken ze misschien geven een voorproefje van wat kan worden opgedaan. De kern van Stav 16 houdingen of lichaamshoudingen. Deze worden gecombineerd met ademhalingsoefeningen te zacht, non-impact uit te oefenen om toon en te ontspannen geven. Dit is waar de Tai Chi verwijzing komt. Echter, deze standpunten, met de ademhalingstechnieken, kan ook worden gecombineerd in een martial arts aspect dat is zeer effectief en weer niet al te grote stress en spanning op het lichaam. Het volledige gamma van Stav bouwt in een systeem om het lichaam en geest te oefenen en helpt bij het in balans brengen van de beroering van de moderne wereld.

Sumo – Oorspronkelijk bekend als “sumai”, wat betekent dat de strijd, sumo begon rond 20 v.Chr. als militaire strijd. Sumai gebruikt het merendeel van de moderne sumo technieken, plus een verscheidenheid aan stakingen. . Het leek op andere worstelen gebaseerd kunsten, zoals Mongools worstelen en Indische worstelen. Vóór de 16e eeuw bijna alle worstelen werd beoefend voor de strijd. Evolving na de 16e eeuw, het uiteindelijk werd bekend als sumo. Regels, rangen, en een ring maken nu sumo in een sport van reuzen. Het water ceremonie, het buigen, de kostuums en praal zijn alle herinneringen van de oude militaire tradities worden nog steeds erkend in competitie. Om een ​​wedstrijd te volgen is vrij eenvoudig. De winnaar is degene die dwingt zijn tegenstander uit de ring of dwingen zijn tegenstander op de grond te raken met uw lichaam, boven de knie, eerste. De technieken die ze gebruiken traject van slaan (tsuppari) sweeps (ketaguri) en diverse offer worpen (utchari).

T’ai Chi Chuan – De vormen van Tai Chi Chuan is een traditionele Chinese aanpak van de oefening, meditatie en persoonlijke groei. Beoefend zowel voor de gezondheid en zelfverdediging, de sierlijke, vloeiende bewegingen zijn tegelijkertijd mooi, gezond en krachtig. Haar praktijk bevordert een innerlijke rust en een rustige houding, het verbeteren van zelfbewustzijn. Tai Chi komt voort uit leegte en komt voort uit de natuur. Het is de bron van de beweging en rust en de moeder van Yin en Yang. Het lichaamsgewicht en het zwaartepunt van de vakman zakt in de buik en de romp van het lichaam, waardoor meer ontspannen diepe ademhaling. Met de geest tot rust, de hartslag vertraagt, en de verschillende spieren, neurologische, klier, en orgaansystemen functie in een meer evenwichtige wijze. De beoefening van Tai Chi Chuan is de harmonie en begrip van de wegen van de wereld.

Tae Kwon Do – Tae Kwon Do is ’s werelds krijgskunst meest beoefenen. Tae Kwon Do is een Koreaanse vechtkunst die veel lijkt op de Japanse karate. Het is een Olympische sport, een artistieke discipline, een systeem van zelfverdediging, en een manier van leven. Tae Kwon Do is een artistieke discipline. De technieken worden uitgevoerd met sierlijke en krachtige bewegingen. Studenten streven voortdurend naar om de artistieke presentatie van elke techniek te verbeteren. De kunst van Tae Kwon Do ontwikkelt houding, gracieuze beweging, uitstekende coördinatie, en aandacht voor detail. Wij geloven dat iedereen kan profiteren van de blootstelling aan deze artistieke discipline.

Taido – Taido is een wetenschappelijke krijgskunst die de essentie van de traditionele Japanse krijgskunsten in een die kan voldoen aan de behoeften van een moderne samenleving heeft genomen en veranderde het. In zowel de Japanse print en televisie media Taido is erkend als een krijgskunst met “filosofische diepgang” en “creativiteit”. Het werd beschouwd als “de krijgskunst van de 21e eeuw”. Taido geen krijgskunst waarbij ponsen of schoppen technieken worden uitgevoerd langs een ééndimensionale lijn. Eerder technieken Taido’s worden geleverd door het veranderen van het lichaam as en balans. Het wordt ook gekenmerkt door het gebruik van ingewikkelde voetenwerk het veranderen van de invalshoek en door het gebruik van zijn lichaam in de krijgskunst. Taido is bovendien niet alleen een sport als vele vormen van karate zijn geworden, maar ook betrekking heeft op een speciaal type opleiding die een enorme hoeveelheid van zelf-discipline op het gebied van de geestelijke concentratie is vereist. De essentie van Taido ligt niet in de technieken van de kunst zelf, maar in het gebruik van de opleiding in Taido voor de ontwikkeling en het voordeel van zowel zichzelf en de samenleving. technieken Taido’s zijn ontworpen met een tweeledig doel in het achterhoofd. Niet alleen zijn ze gebruikt voor iemands persoonlijke verdediging, maar ze spelen een belangrijke rol in het houden van een interne organen gezond. Op basis van de in het vakgebied van medische acupunctuur theorieën is Taido het effect van de hoek van lichaamsbewegingen van de inwendige organen onderzocht. Dit wordt gerealiseerd gedeeltelijk door de Hokei die gesystematiseerde routines technieken en bewegingen. Deze verbetering van offensieve en defensieve technieken van de studenten terwijl het bevorderen van de ontwikkeling van hun gezondheid. Taido omvat ook, en benadrukt sterk, de ademhalingstechnieken. Dit is inderdaad een ander uniek aspect van Taido in vergelijking met andere vechtsporten.

Tang Soo Do – Tang Soo Do is een Koreaanse krijgskunst die lege handen en voeten vechten, vechten vormen, zelfverdediging, en wapens leert. Tang Soo Do ook leert mensen om een ​​gezond en harmonieus leven. Deze oude krijgskunst vindt zijn geslacht terug 2.000 jaar aan het Koreaanse schiereiland. Tang Soo Do niet alleen leert fysische technieken, maar ook traint ons om te oefenen “DOE” manier van leven door middel van de praktijk van de vijf deugden; “IN” -humanity, “UI” -righteousness, “YIE” -etiquette, “JI” -wisdom en “SHIN” -trust. Toen we het ultieme niveau van de te bereiken “DO”, we kunnen leven in perfecte harmonie met de wetten van de natuur.

Vovinam Viet Vo Dao – De vechtsportendiscipline bekend als Vovinam-Viet Vo Dao, werd opgericht door Master Nguyen Loc in 1938. Hij groeide op in een periode waarin Vietnam nog steeds onder de Franse koloniale overheersing was. In die tijd konden jonge mannen ofwel zich houden aan het Franse beleid, of lid worden van de revolutie tegen de Fransen. Master Nguyen Loc geloofde dat de enige manier om Vietnam te bevrijden van de koloniale overheersing was voor mensen met een sterke wil voor de vrijheid en onafhankelijkheid te nemen, trainen ze naar een sterk lichaam en een rationele geest te bereiken. Hij oefende hard en onderzocht vele buitenlandse vormen van martial arts over een lange tijdspanne. Later richtte hij een nieuwe vorm van discipline, die bekend werd als Vovinam (Martial Arts van Vietnam). Sinds 1964, de titel “Viet Vo Dao” (De filosofie van de Vietnamese Martial Arts) werd toegevoegd aan het origineel, steeds Vovinam-Viet Vo Dao.

Wing Chun – Wing Chun is de naam van een systeem van martial arts ontwikkeld in het zuiden van China ongeveer 300 jaar geleden. De initiatiefnemer, de boeddhistische non Ng Mui, was een meester in Shaolin Kung Fu en gebruikt deze kennis om een ​​manier om te profiteren van de zwakke punten die inherent zijn aan de andere Shaolin systemen uitvinden. Dit nieuwe systeem werd goed bewaakt en doorgegeven aan slechts een paar, zeer toegewijde studenten. Later, werd de stijl bekend als Wing Chun, na Ng Mui’s eerste student, een vrouw genaamd Yim Wing Chun. Meer recent, te beginnen in 1970, Bruce Lee, die voornamelijk in Wing Chun getraind maar ook een aantal andere kunsten, opgenomen een aantal van zijn technieken en ideeën in zijn eigen Jeet Kune Do. Zijn bekendheid heeft geleid tot internationale belangstelling voor Wing Chun.

 

 

 

Bekijk ook

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page