De redenen waarom je kind op vechtsport zou moeten Columns
Columns

De redenen waarom je kind op vechtsport zou moeten

De redenen waarom je kind op vechtsport zou moeten

Weerbaar en gezond, waarom uw kind vechtsport oefeningen zou moet doen!

Bruce Lee zei ooit; "De vechtsporten zijn uiteindelijk zelfkennis. Een stoot of een trap is niet bedoeld om iemand totaal te vernietigen, maar om het kwade uit je eigen ego, je angst, of je verliezen te verslaan".

De redenen waarom je kind op vechtsport zou moeten

Geef vechtsporten een plek

Met een bloed verscheurend gehuil springt je 6-jarige in de lucht met een karate-trap, die je bloeddruk tegelijkertijd verhoogt. Voordat je in paniek reageert, probeer je deze drang naar een vechtsport te kanaliseren. Geef het een plek want je kind reageert niet voor niets op deze manier, bespreek het en vraag naar zijn of haar behoeften om te sporten.

Zij (en jij) worden meer actief

Dit is de voor de hand liggende reden dat kinderen in deze tijd vechtsporten moeten doen om actief en bewegen of te worden. Als u het nog niet heeft opgemerkt, hebben we last van een epidemie als het gaat om kinderen die de hele dag bankhangen, of achter de spelcomputer hun tijd doorbrengen. We zijn ook steeds minder actief naast overgewicht. Het probleem is bijzonder alarmerend omdat het betrekking heeft op onze kinderen.

Jeugd- en lichamelijke opleidingsprogramma's zijn geweldig, maar niet elk kind is een atleet en veel scholen bieden niet meer gymnastiek aan. De vechtsporten bieden veel voordelen, maar als het gaat om fitness, wordt je pas een echte krijgskunstenaar als je een super fit bent. Toen ik dagelijks boksen of muay Thai kickboxing beoefende, was ik lang in de beste vorm van mijn leven. Vechtsport kan uw kind helpen fit en gezond te zijn en blijven.

Ze zullen leren om focus en rust te vinden

Van de vele uitdagingen die de ouders tegenkomen, is er één waarmee we constant worden uitgedaagd. Hoewel er veel voordelen voor het internet zijn, zijn er nog veel meer voordelen in rust en stilte. Helaas lijken rust en stilte zeldzaam te zijn. Op een bepaald moment in het leven komen we allemaal erachter dat het grootste obstakel dat we tegenkomen in dit leven onszelf is. Die strijd wordt gevochten in de stilte van ons hart en de bereidheid om onszelf te confronteren.

Zoals Bruce Lee opmerkte, achter de stoten, trappen en knieën, leert een echte krijgskunstenaar bij zichzelf te blijven en te zien waar zijn zwakheden zijn. In jaren van vechtkunstenklasse, herinner ik me veel uitdagingen, doorbraken en tegenslagen. Wat ik me niet herinner, is afleiding of gimmicks zoals u vaak bij uw lokale fitness club ziet. Bij de vechtsportscholen en boks zalen waar ik getraind heb, was er geen luide muziek of flatscreen-tv's, maar hard werk en zweetvermogen. Als vechtsporter zal je kind leren wat het nodig heeft, wordt mentaal uitgedaagd en leert geconcentreerd te zijn.

Weerbaar en gezond, waarom uw kind vechtsport oefeningen zou moet doen!

Vechtsport is goed tegen stoornissen zoals AD/HD

Activiteiten zoals tae kwon do, kung fu en aikido zijn een leuke manier voor zowel jongens als meiden om fitness en focus te bereiken. Sommige ouders denken misschien dat ze ook geweld bevorderen, maar dat is een mythe, volgens deskundigen. De vechtsporten helpen eigenlijk zelfdisciplinaire en socialiserende vaardigheden te leren. In feite rapporteren veel ouders wier kinderen aandacht-tekort / hyperactiviteitsstoornis (ADHD) groot succes hebben met deze programma's, omdat zelfbeheersing en concentratie precies de vaardigheden zijn die onderontwikkeld zijn bij ADHD-kinderen.

Hoe oud moet je kind zijn om met vechtsport te beginnen

De meningen zijn hierover nogal verdeeld, zes jaar is meestal een goede leeftijd om lessen te starten," zegt Mimi Johnson, M.D., lid van de American Academy of Pediatrics Committee on Sports Medicine and Fitness. Tegen die tijd zou een kind genoeg spierkracht moeten hebben om goed en veilig te kunnen sporten, en essentieel om een ​​echte kick uit de vechtsport die hij kiest, te krijgen.

Welke vechtsport is het beste voor je kind

Er zijn verschillende vechtsporten die je kunt beoefenen, zo heb je judo, jiu jitsu, karate, thai en kick boksen en ga zo maar verder. Echter is het afhankelijk van je kind zelf wat hij/zij het leukste vindt om te doen. Het beste advies is om verschillen de sportscholen te bezoeken en de kinderen een paar proef lessen te laten volgen. Zo krijgen zowel jij als je kind een beeld van de diverse vechtsporten die er zijn, en kun je de beste keuze maken.

Extra weerstand voor uw kind
Voedingssupplementen speciaal voor kinderen!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws