Home / Chanbara

Chanbara

Chanbara VechtsportMeer dan dertig jaar geleden Japanse martial kunstenaars en swordmasters kwamen samen en creëerde een betere opleiding stijl

Meer dan dertig jaar geleden Japanse martial kunstenaars en swordmasters kwamen samen en creëerde een betere opleiding stijl. De oprichter, Tanabe Tetsundo en zijn groep van enkele van de sterkste zwaardvechters in Japan noemde deze nieuwe denkrichting goshindo, later bijgenaamd Chanbara. Deze martial kunstenaars en meesters waren zeer traditioneel. Zij wisten ook dat de tijden veranderden en besloot om de hedendaagse publiek te informeren in de weg van de moderne Japanse Samurai. Nieuwe materialen gemaakt van flexibele kunststof en de constante raffinage van zwaarden voor de strijd in de 21e eeuw bleek een geniaal zijn.

Chanbara is een Japanse vechtsport

Chanbara is een Japanse vechtsport, wat “zwaardvechter” betekent. Deze strijdstrijd werd ongeveer dertig jaar geleden door Tanabe Tetsundo opgericht. Tetsundo noemde oorspronkelijk deze school om “Goshindo” te vechten, en het was later de bijnaam Chanbara.

Tetsundo’s groep bestond uit een van de grootste zwaarders van Japan. Terwijl ze zeer traditioneel van aard waren, waren ze goed bewust van de veranderende samenleving van vandaag. In plaats van traditionele zwaarden te gebruiken om hun leerlingen te onderwijzen, gebruikten ze zwaarden uit flexibele kunststoffen en schuim zoals materiaal. Het bleek de veiligste en meest effectieve methode te zijn voor het instrueren van contactwapens.

Chanbara dojos over de hele wereld

Tegenwoordig kunnen gecertificeerde Chanbara dojos over de hele wereld worden gevonden. Kinderen en volwassenen nemen deel aan het onderwijs en vechten. De oprichter, Tetsundo, is nog steeds een zeer actieve deelnemer aan de vechtsport. Hij is de oprichter van de ISCA (International Sports Chanbara Association).

Chanbara is een snelle krijgskunst die gebruik maakt van gewatteerde wapens in het veilige platform om deskundig wapen- en zwaardtraining te instrueren (soorten Chanbara-zwaarden). Basisbeginselen en terminologieën die vaak in deze vechtsport worden gebruikt, omvatten de namen van Japanse zwaarden, zoals iaido, knouts, kendo en iaijutsu.

De veilige wapens

De veilige wapens die in deze vechtsport worden gebruikt, omvatten messen, speren, clubs en diverse passieve wapens. Sommige praktijken kunnen zelfs het gebruik van een bokoot (houten zwaard) bevatten, terwijl een uniform wordt gedragen die bestaat uit een Keikogi (katoenen top) en Hakama (geplooide broek). Kniebanden, riemen en badges zijn allemaal onderdeel van de kleding voor Chanbara. Chanbara heeft ook films geïnspireerd in het Samoerai-bioscoop genre, dat bekend is als ‘fight-movies’.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page