Capoeira - Vechtsport Info
Home / Capoeira

Capoeira

Capoeira VechtsportCapoeira is een vechtsport die op een zeer elegante en magnetische manier elementen van strijd, acrobatiek, muziek, dans en rituelen combineert. Uitgevoerd door twee mensen, wordt het vaak 'Capoeira spel' genoemd dat niet gespeeld wordt. Capoeira wordt altijd gespeeld met een glimlach op het gezicht dat symboliseert dat de capoeiristas niet bang zijn van het gevaar dat eraan komt. De uniekheid van Capoeira geeft je lichaam fysieke kracht, kracht en flexibiliteit en je geest zelfvertrouwen, concentratie, moed en creativiteit. Ik heb veel mensen gehoord dat Capoeira een van de beste dingen is die in hun leven zijn gebeurd. Echter, de enige manier om het magnetisme van Capoeira echt te begrijpen, is om het te zien en het zelf te proberen. Capoeira Geschiedenis Hoewel er weinig officiële geschiedenisregistraties zijn, is het bekend dat Capoeira bijna 500 jaar geleden in Brazilië door Afrikaanse slaven (hoofdzakelijk uit Angola) werd opgericht. Uit hun huizen tegen hun wil en in slavernij gehouden, begonnen ze vechttechnieken te ontwikkelen voor zelfverdediging. Om hun binnenkampen van hun gevangenen te dekken, gebruikten de Afrikaanse slaven hun traditionele muziek, zingen en dansen. Zo heeft de Capoeira zijn ontwikkeling voortgezet en werd hij niet alleen voor zelfverdediging, maar ook voor rebellie. Capoeira door de jaren heen Aanvankelijk werd Capoeira als onwettig beschouwd in Brazilië en iedereen speelde gearresteerd. Echter, een man die bekend staat als Mestre Bimba, liet Capoeira niet achter. Hij heeft grote inspanningen geleverd om de Braziliaanse autoriteiten te overtuigen dat Capoeira een grote culturele waarde heeft en een officiële vechtstijl wordt. Hij slaagde erin in zijn streven en creëerde de Capoeira regionale stijl. In 1932 creëerde hij de eerste Capoeira School - Academia-Escola de Capoeira Regional in Engenho de Brotas in Salvador-Bahia. Zo maakte Mestre Bimba wat ooit als illegaal beschouwd als een officiele vechtsport. In 1942 werd de eerste Capoeira Angola School - Centro Esportivo de Capoeira van Mestre Pastinha gecreëerd. Op dit moment werd Capoeira nog steeds beoefend door arme zwarte Braziliaans. Enkele jaren later begonnen echter Capoeira Mestres Capoeira in de Verenigde Staten en Europa te leren. Capoeira vandaag Capoeira is tegenwoordig een bekende en zeer populaire vechtsport over de hele wereld. Het wordt vaak opgenomen in scholen en universiteiten. U zult het zien in films, muziek clips, enz. Het is ook bekend dat Capoeira verschillende dansstijlen heeft beïnvloed, zoals rem en hip-hop. Hoewel Capoeira in de loop der jaren is veranderd, worden de twee belangrijkste Capoeira stijlen - Capoeira Angola en Capoeira Regional nog steeds beoefend in de huidige Capoeira Schools.

Capoeira (uitgesproken Capo-wa-ra), een leuke en spannende sport, is een Braziliaanse kunstvorm en zelfverdediging; met sterke aerobic en dans elementen. Het is een mengsel van lichaam en ziel, vechten en dansen, muziek instrumenten en stem die het gebruik van mentale fysieke en emotionele behendigheid. De nadruk ligt niet op hoe goed je zingen of te voeren, maar op hoeveel energie u zich verbinden tot het proberen. Het is een harmonie van krachten die geeft je kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en zelfontdekking. De deelnemers vormen een cirkel en 2 personen in een tijd vertonen hun vaardigheden in het ontwijken en het slaan van de tegenstander. De klappen zijn niet geland. Wat resulteert is een zware lichamelijke en plezier mock gevecht met een aantal zeer indrukwekkende moves. (De muziek is aanstekelijk ook!) Dit is steeds populairder als een leuk alternatief voor aerobics.

Capoeira is een vechtsport die op een zeer elegante en magnetische manier elementen van strijd, acrobatiek, muziek, dans en rituelen combineert. Uitgevoerd door twee mensen, wordt het vaak ‘Capoeira spel’ genoemd dat niet gespeeld wordt. Capoeira wordt altijd gespeeld met een glimlach op het gezicht dat symboliseert dat de capoeiristas niet bang zijn van het gevaar dat eraan komt.
De uniekheid van Capoeira geeft je lichaam fysieke kracht, kracht en flexibiliteit en je geest zelfvertrouwen, concentratie, moed en creativiteit. Ik heb veel mensen gehoord dat Capoeira een van de beste dingen is die in hun leven zijn gebeurd. Echter, de enige manier om het magnetisme van Capoeira echt te begrijpen, is om het te zien en het zelf te proberen.

Capoeira Geschiedenis

Hoewel er weinig officiële geschiedenisregistraties zijn, is het bekend dat Capoeira bijna 500 jaar geleden in Brazilië door Afrikaanse slaven (hoofdzakelijk uit Angola) werd opgericht. Uit hun huizen tegen hun wil en in slavernij gehouden, begonnen ze vechttechnieken te ontwikkelen voor zelfverdediging. Om hun binnenkampen van hun gevangenen te dekken, gebruikten de Afrikaanse slaven hun traditionele muziek, zingen en dansen. Zo heeft de Capoeira zijn ontwikkeling voortgezet en werd hij niet alleen voor zelfverdediging, maar ook voor rebellie.

Capoeira door de jaren heen

Aanvankelijk werd Capoeira als onwettig beschouwd in Brazilië en iedereen speelde gearresteerd. Echter, een man die bekend staat als Mestre Bimba, liet Capoeira niet achter. Hij heeft grote inspanningen geleverd om de Braziliaanse autoriteiten te overtuigen dat Capoeira een grote culturele waarde heeft en een officiële vechtstijl wordt. Hij slaagde erin in zijn streven en creëerde de Capoeira regionale stijl. In 1932 creëerde hij de eerste Capoeira School – Academia-Escola de Capoeira Regional in Engenho de Brotas in Salvador-Bahia. Zo maakte Mestre Bimba wat ooit als illegaal beschouwd als een officiele vechtsport.
In 1942 werd de eerste Capoeira Angola School – Centro Esportivo de Capoeira van Mestre Pastinha gecreëerd. Op dit moment werd Capoeira nog steeds beoefend door arme zwarte Braziliaans. Enkele jaren later begonnen echter Capoeira Mestres Capoeira in de Verenigde Staten en Europa te leren.

Capoeira vandaag

Capoeira is tegenwoordig een bekende en zeer populaire vechtsport over de hele wereld. Het wordt vaak opgenomen in scholen en universiteiten. U zult het zien in films, muziek clips, enz. Het is ook bekend dat Capoeira verschillende dansstijlen heeft beïnvloed, zoals rem en hip-hop.
Hoewel Capoeira in de loop der jaren is veranderd, worden de twee belangrijkste Capoeira stijlen – Capoeira Angola en Capoeira Regional nog steeds beoefend in de huidige Capoeira Schools.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page