Home / Bando Thaing

Bando Thaing

Bando Thaing Vechtsport

Bando wordt gecrediteerd als een stijl van gewapend en ongewapend gevecht afkomstig uit Birma. Het is een assimilatie van Karate-achtige opvallend en traptechnieken, Judo-achtige werptechnieken, zwaardvechten en vechten met messen, speren en stokken. Er zijn tal van interpretaties van het begrip Bando, en de verschillende taalkundige en etnische groepen vast te houden aan diverse vertalingen. Er zijn vele stijlen van Bando, maar de meeste algemeen geldende instructie patronen. De techniek benadrukt aanvankelijke terugtrekken, gevolgd door een aanslag buiten het bereik van de tegenstander. Alle lichaamsdelen worden in deze aanvallen, en zodra de eerste techniek wordt afgegeven, worstelen en vergrendeling technieken. Technieken worden eerst geleerd door formele oefeningen in sommige systemen en pas later door middel van sparring.

Chinese invloeden

Ondanks de Chinese invloeden wordt Bando gecrediteerd als een stijl van gewapende en ongewapende gevechten in Birma. Het is een assimilatie van Karate-achtige opvallende en schopende technieken, Judo-achtige throwing technieken, swordplay en vechten met messen, speren en stokken. Het staat ook bekend als Bando-Thaing of Burmese Boksen.

Er zijn talrijke interpretaties van de term Bando, en verschillende taalkundige en etnische groepen houden aan diverse vertalingen. Het wordt over het algemeen op drie manieren geïnterpreteerd:

“Manier van discipline”

“Systemen van zelfverdediging”

“Kunst van vechten of gevechten”

Tibetaanse afkomst

Sommige Bando groepen hebben alle drie de vertalingen in één gecombineerd, waardoor het vergelijkbaar is met de Japanse term Budo (stopconflict), het Chinese woord Wu Shu (oorlogskunst) of de Engelse termen militaire kunst of vechtsporten. Sommige etymologen geloven dat de term Bando afkomstig is van Chinees, terwijl anderen aanspraak maken op Indiase of zelfs Tibetaanse afkomst. Bando heet ook ‘Thaing’.

Er zijn veel stijlen van Bando, maar de meeste volgen basale instructiepatronen. De kunst benadrukt de initiële intrekking, gevolgd door een aanval buiten het bereik van de tegenstander. Alle delen van het lichaam zijn in deze aanvallen werkzaam, en zodra de eerste techniek is afgeleverd, worden grappling en locking technieken gebruikt. Technieken worden eerst geleerd door middel van formele oefeningen in sommige systemen en pas later door sparring.

Na de Tweede Wereldoorlog

Toen de Japanners in 1942 in Birma invallen, brachten zij de praktijk en proliferatie van Bando aan en beïnvloeden het door technieken uit Judo, Jujutsu en Aikido uit te wisselen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Bando bevorderd door een groot aantal wedstrijden.

Bando werd in de VS geïntroduceerd door Dr. Maung Gyi, een universiteitsprofessor die op 3 april 1960 de kunst begon te leren, in Washington, DC later. Bando-lessen werden formeel aan de Amerikaanse universiteit uitgevoerd tot de herfst van 1966. Dr. Gyi organiseerde De American Bando Association op 15 juni 1968, aan de Ohio University. Leden die aanwezig waren bij deze initiatief ceremonie nam een ​​bloed eed.

De International Bando Association werd officieel op 9 maart 1946 opgericht door U Ba Than, toen directeur van lichamelijke opvoeding en atletiek voor de Unie van Birma. De IBA werd georganiseerd ter ere van de soldaten die in het theater van China-Birma-India van de Tweede Wereldoorlog vochten en stierven.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page