Yoel Romero treft Robert Whittaker in rematch op UFC 225 Nieuws
Nieuws

Yoel Romero treft Robert Whittaker in rematch op UFC 225

Yoel Romero treft Robert Whittaker in rematch op UFC 225

Yoel Romero zegt dat zijn rematch met Robert Whittaker klaar is voor het UFC 225 event van aanstaande juni.

Romero (13-2 MMA, 9-1 UFC) kondigde de middengewicht titelstrijd afgelopen nacht aan tegen Whittaker (19-4 MMA, 10-2 UFC). Ondanks het falen voor de weigh-in voorafgaand aan zijn partij tegen Luke Rockhold bij UFC 221 in februari, zeiden UFC-functionarissen dat Romero nog steeds in de race zou zijn ​​om de kampioen in het middengewicht Whittaker te treffen. Het paar kwam voor eerst tegen elkaar uit bij UFC 213, waarbij Whittaker via een unaniem besluit won om de toenmalige tussentijdse titel te claimen.

Yoel Romero treft Robert Whittaker in rematch op UFC 225

Whittaker moest zich echter terugtrekken uit de februari kaart vanwege een aantal gezondheidsproblemen

Sindsdien is Whittaker gepromoveerd tot onbetwiste kampioen, en hij werd verondersteld zich te verdedigen tegen Rockhold in zijn geboorteland Australië bij UFC 221. Whittaker moest zich echter terugtrekken uit de februari kaart vanwege een aantal gezondheidsproblemen. Dat opende de deur voor Romero om als vervanger in te stappen. Hij pakte zijn gewichtsvermindering aan en kwam in bijna drie pond boven de gestelde limiet uit, maar nadat Rockhold het gevecht toch had aanvaard, maakte Romero een duizelingwekkende uitvoering die eindigde met een spervuur aan stoten in de derde ronde.

UFC-functionarissen hebben geen formele aankondiging gedaan

De finish op UFC 221 stelde Romero voor als de volgende uitdager van Whittaker, en volgens "The Solider of God", is de rematch geregeld voor UFC 225, die plaatsvindt op 9 juni in United Center in Chicago. UFC-functionarissen hebben nog geen formele aankondiging gedaan van de titel rematch, die naar verwachting de kaart zal headlinen.

De nieuwste UFC 225-kaart bevat:

Champ Robert Whittaker tegen Yoel Romero - voor middengewicht titel
Carla Esparza tegen Claudia Gadelha
Joseph Benavidez tegen Sergio Pettis
Curtis Blaydes tegen Alistair Overeem
Rashad Evans tegen Anthony Smith
Rashad Coulter tegen Allen Crowder
CM Punk vs. TBA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws