WBA staat achter de op doping betrapte bokser Canelo Alvarez Nieuws
Nieuws

WBA staat achter de op doping betrapte bokser Canelo Alvarez

WBA staat achter de op doping betrapte bokser Canelo Alvarez

WBA president zegt: controverse 'voegt drama' toe aan de Golovkin vs Alvarez rematch

Canelo Alvarez faalde voor een dopingtest en testte positief op sporen van clenbutrol die hij zelf wijdt aan het eten van besmet vlees in Mexico. De WBA, die een van de wereldtitels sanctioneert waarvoor gebokst wordt in de rematch op 5 mei tussen Canelo Alvarez en Gennady Golovkin, reageerde; "De WBA zijn van mening dat het een onbedoelde fout is en willen wachten op verdere verduidelijking."

WBA staat achter de op doping betrapte bokser Canelo Alvarez

Mijn eerste reactie is dat ik geloof in de onschuld van Canelo.

Hij heeft een lange carrière in professioneel boksen en heeft altijd bewezen een schone atleet te zijn, "zei WBA-president Gilberto Jesús Mendoza. "Het lijkt erop dat de kwestie van Clenbuterol een veel voorkomend geval is in Mexico. Bij eerdere gelegenheden moesten collega-organisaties deze oorzaak bestuderen en daarom weten ze er meer van, maar ik weet dat de steekproef zich op het het juiste niveau bevindt en dat dit echt in de vleesconsumptie van vechters voor kan komen. Canelo zei al dat hij zich zal onderwerpen aan alle vereiste protocollen en dat terwijl dat gebeurt, zal de WBA achter Canelo bijven staan, zoals altijd. "

Mendoza verwacht dat de strijd van 5 mei doorgaat.

Opmerkelijk genoeg zei Mendoza: "Dit gaat een beetje drama aan het gevecht toevoegen, maar ik weet dat het gevecht zal doorgaan. De organisaties zullen werken aan het toevoegen van aanvullende protocollen, hoewel deze procedure wordt onderschreven door de VADA, een organisatie die een zeer positieve ervaring heeft opgedaan in deze strijd tegen verboden stoffen. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws