Video: Vechter valt flauw bij de weging, maar mag toch vechten! Nieuws
Nieuws

Video: Vechter valt flauw bij de weging, maar mag toch vechten!

Video: Vechter valt flauw bij de weging, maar mag toch vechten!

Daniel Lima verloor de partij al voordat hij de kooi kon binnengaan bij Pancrase 290.

De Braziliaan had verloren tegen Daichi Kitakata door een unanieme beslissing bij het evenement in Tokio afgelopen zondag. Hij had echter voor de partij een extreme gewichtsverlaging doorgevoerd, door het extreme afvallen kon hij niet zelfstandig naar de weegschaal lopen op de weging voor Pancrase 290!

Als een zombie naar de weegschaal

Een bijna levenloze Lima moest worden geholpen door enkele leden van zijn team, en werd verrassend toegestaan om te vechten ondanks zijn alarmerende fragiele toestand nadat hij de strawweight-limiet met twee pond had gemist. Dit hengelt de discussie weer eens aan dat extreem afvallen voor een wedstrijd erg gevaarlijk is.

Verloren door en gebrek aan energie en kracht

Lima heeft ter verdediging gezegd dat Guilherme Cruz, de Pancrase-officials had verzekerd dat hij de partij aan zou kunnen, nadat hij twee dagen extreem was afgevallen voor de wedstrijd. Hij verloor uiteindelijk toch puur door het gebrek aan energie en kracht.

Oproep voor meer gewichtsklassen

Het incident komt kort na de UFC-lichtgewicht deelnemer Kevin Lee heeft, die bijna 20 pond was afgevallen om voor zijn tussentijdse lichtgewicht titel bij UFC 216 te kunnen vechten. Een die veelvuldig oproepen tegen de organisatie teweegbracht, om meer gewichtsklassen te implementeren om de schade te minimaliseren op de lichamen van vechters ter voorbereiding van hun wedstrijden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws