VIDEO | Boksen biedt gehandicapten hulp bij zelfverdediging Nieuws
Nieuws

VIDEO | Boksen biedt gehandicapten hulp bij zelfverdediging

VIDEO | Boksen biedt gehandicapten hulp bij zelfverdediging

Aangerand

Een van de leerlingen van Baas, Joyceline Lovert vertelt over haar ervaringen en de reden waarom zij is gaan boksen. Zij weer op Curaçao aangerand, maar heeft het daar liever niet over. Sterker nog ze wil dóór. Joyceline is een vechter, ook zonder bokshandschoenen. Zij woonde eerder in Colombia in de stad Medellin, een broedplaats van geweld en drugs. De vader van haar zoontje kwam daar om he leven, hij werd van zijn motor geschoten terwijl Joyceline achterop zat. Zij hield er een dwarslaesie aan over maar geeft niet op. Het boksen helpt haar om op kracht te komen.

Lichaamsbeweging

Boksen is de ultieme sport om fit te worden, integendeel van dat wat veel mensen denken gebruik je niet alleen je armen maar het gehele lichaam. Ook leerling Frensel Avastia heeft ook dwarslaesie maar merkt door het boksen dat de kracht in zijn armen weer toeneemt. “Ik merk dat ik door het boksen meer kracht in mijn armen heb gekregen,” zegt Frensel. “Het lukt me om steeds harder te stoten.” Een geode ontwikkeling dus, in Nederland doet No Limits Gym ook veel met deze groep sporters met een beperking en behaald daar goede resultaten mee, boksen is voor iedereen tenslotte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws