UFC kopen? Neem dan maar een dikke portemonnee mee Nieuws
Nieuws

UFC kopen? Neem dan maar een dikke portemonnee mee

UFC kopen? Neem dan maar een dikke portemonnee mee

UFC kopen? Neem dan maar een dikke portemonnee mee

Onzekerheid

UFC-president Dana White beweert dat het prijskaartje voor zijn vechtsport organisatie bijna het dubbele is van wat het ongeveer twee jaar geleden op moest brengen. Endeavour kocht de UFC in augustus 2016 voor $ 4,025 miljard. Er waren veel onzekerheden in de nasleep van de deal, maar White beloofde onmiddellijk dat het zou zijn om de organisatie in de sport vooruit te helpen.

Of de bewering van White klopt of niet is onbekend, maar hij maakte duidelijk dat de UFC nog steeds in een opwaartse spiraal zit. Beoordelingen voor de meerderheid van de televisie-uitzendingen van de UFC in de Verenigde Staten vertellen misschien een enigszins ander verhaal, maar het bedrijf trekt nog steeds grote bezoekers aantallen en pay per view inkomsten, plus er is een lange lijst van internationale deals die aanzienlijke inkomsten genereren.

TV deal

Volgens White en bevestigende beleggersrapporten was 2017 het financieel meest lucratieve jaar in de bedrijfsgeschiedenis. Voeg in UFC's nieuwe televisie deal van de UFC met ESPN ter waarde van $ 1,5 miljard over vijf jaar toe, en White zei dat de waarde van het UFC-merk nu op maar liefst $ 7 miljard zit. Geen kattenpis en een bedrag wat niet iedereen elke dag in zijn achterzak heeft zitten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws