Tyson Fury daagt Anthony Joshua uit, waar ben je jochie? Nieuws
Nieuws

Tyson Fury daagt Anthony Joshua uit, waar ben je jochie?

Tyson Fury daagt Anthony Joshua uit, waar ben je jochie?

Tyson Fury verspilde geen tijd met het uitdagen van zwaargewicht kampioen Anthony Joshua

Nadat hij een overeenkomst had bereikt met United Kingdom Anti-Doping (UKAD) en hij wederom toestemming van hen heeft om te boksen daagde Tyson Fury meteen Anthony Joshua uit. UKAD kondigde dinsdag aan dat het akkoord was gegaan om een ​​einde te maken aan de procedure tegen Fury, die zijn vergunning in oktober 2016 had ingetrokken te midden van beschuldigingen van dopingovertredingen. Een periode van twee jaar van uitsluiting is achterhaald om te voldoen aan een voorlopige schorsing opgelegd aan de 29-jarige en zal deze week worden opgeheven.

Tyson Fury zweert David Haye te vervangen als tegenstander voor Tony Bellew

Meteen een gevecht tegen Joshua na verkrijgen licentie

Mocht Fury zijn licentie terugkrijgen van de British Boxing Board of Control, dan zal hij waarschijnlijk een gevecht aangaan met Anthony Joshua, die dit jaar het voorbeeld van zijn landgenoot in november 2015 volgde door Wladimir Klitschko te verslaan. Ondanks het feit dat hij tijdens zijn afwezigheid aanzienlijk in gewicht is toegenomen, heeft Fury regelmatig de potentiële tegenstander Joshua op sociale media opgejaagd en dat heeft hij vandaag opnieuw gedaan.

In een Twitter-bericht gericht op Joshua, schreef Fury: "waar kom je bij jochie?

Ik kom voor jou punk en niemand blokkeert mijn pad nu!" De Brit verbaasde Klitschko in Dusseldorf in november 2015 om de WBA (Super), WBO, IBF, IBO titles te winnen. Fury zag zijn vergunning ingetrokken door de British Boxing Board of Control (BBBofC) in oktober 2016 nadat beschuldigingen van schendingen van de anti-doping tegen hem waren ingebracht. De procedures van UKAD tegen Fury waren gebaseerd op de gerapporteerde aanwezigheid van verhoogde niveaus van nandrolonmetabolieten in urinemonsters die werden verstrekt na een gevecht in februari 2015 en een vermeende niet-verstrekking van een monster in september 2016.

Fury beweerde dat hij nooit bewust of opzettelijk een overtreding van de antidopingregels had begaan kwam op dinsdag een VKAD-verklaring die als volgt luidde: "Als erkenning voor de respectieve tegenargumenten en de risico's die inherent zijn aan het geschillenbeslechtingsproces, heeft elke partij een compromis gesloten".

Verhoogde niveaus van nandrolonmetabolieten bevestigd

Volgens UKAD zijn regelovertredingen op basis van de gemelde aanwezigheid van verhoogde niveaus van nandrolonmetabolieten bevestigd, maar de procedure is opgelost op basis van het feit dat Fury een periode van twee jaar schorsing heeft ontvangen. Zijn resultaten van een gevecht tegen Christian Hammer in februari 2015 zijn gediskwalificeerd. Echter, gezien de voorlopige schorsing die Fury al heeft uitgediend, is zijn periode van uitsluiting terugwerkend tot 13 december 2015 en zal deze week worden opgeheven. Volgens UKAD heeft de BBBofC ook ingestemd met de resolutie, hoewel het bestuursorgaan nog moet reageren op de mogelijke herinvoering van de licentie van Fury.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws