Rickson Gracie gepromoveerd tot rode band Jiu Jitsu Nieuws
Nieuws

Rickson Gracie gepromoveerd tot rode band Jiu Jitsu

Rickson Gracie gepromoveerd tot rode band Jiu Jitsu

Rickson Gracie gepromoveerd tot rode band door zijn broers en andere hooggeplaatste leden van de jiu-jitsu gemeenschap!

De verrassingsbevordering werd gehouden terwijl Rickson een seminar in Las Vegas gaf. Rickson's oudere broer Rorion was degene die de promotie orkestreerde, vergezeld door jongere broer Royler en bekende figuren zoals Jean Jacques Machado, Pedro Sauer, Fabio Santos en zelfs 9de graad rode band Alvaro Barreto. Voormalige UFC zwaargewicht kampioen Fabricio Werdum woonde ook de ceremonie bij.

Rickson Gracie gepromoveerd tot rode band Jiu Jitsu

Veertig jaar ervaring als zwarte band

Rickson werd oorspronkelijk in 1976 op de leeftijd van 18 jaar bevorderd tot zwarte band. Met veertig jaar ervaring als zwarte bander, was hij erg geëmotioneerd om met de rode riem gepresenteerd te worden. Hij was zichtbaar onder de indruk van zijn welverdiende promotie in de Jiu Jitsu sport.

Ik heb mijn leven en ziel hierin gelegd, we zijn hier voor jiu-jitsu. Ik ben erg dankbaar voor dit. Maar ik voel me alsof dit iets is wat een geweldige facilitator voor mij zal zijn, voor de nalatenschap van jiu-jitsu en wat we voor de toekomst brengen.

Eenheid en consistentie

Rickson gebruikte zijn promotie speech om te vragen naar eenheid en consistentie tussen de jiu-jitsu gemeenschap in het standaardiseren van de promotie eisen, hij legde uit dat als de standaard richtlijnen waren gevolgd, hij 45 jaar had moeten wachten als een zwarte band drager alvorens de rode band te ontvangen.

Symbolische toekenning

Rorion en Alvaro Barreto legden uit dat de band symbolisch was voor de reis die Rickson had ondernomen, zonder twijfel in ieder geval dat het volledig verdiend was. De familie Gracie zijn de grondleggers van het Braziliaanse Jiu Jitsu, en uitblinkers in deze vechtsport. Zo waren de gebroeders Gracie de eerste die vele MMA kampioenschappen wonnen met het geprijkt van BJJ. Tegenwoordig zijn er BJJ Dojo's over de hele wereld te vinden, zo ook in Nederland waar de harde vechtstijl onderwezen wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws