Regerend wereldkampioen internationaal worstelen betrapt op doping Nieuws
Nieuws

Regerend wereldkampioen internationaal worstelen betrapt op doping

Regerend wereldkampioen internationaal worstelen betrapt op doping

Orkhon Purevdorj (screenshot YouTube)
Orkhon Purevdorj (screenshot YouTube)

Stanazolol

Volgens OCA testte Purevdorj positief en werd het middel Stanazolol aangetroffen bij een urinetest tijdens de Spelen. De 24-jarige, die tijdens de World Wrestling Championships vorig jaar in Parijs de gouden medaille behaalde in de 62kg-klasse, is gediskwalificeerd voor de 18e Aziatische Spelen van Jakarta Palembang en staat een langdurig verbod te wachten.

Purevdorj is hiermee de tweede worstelaar die verwikkeld is geraakt in een dopingzaak die voortkomt uit de Aziatische Spelen van 2018. De Turkmeense worstelaar Rustem Nazarov, verliet het toernooi al tijdens de eerste ronde omdat hij positief werd getest op het maskeermiddel furosemide tijdens een urinetest.

Aziatische Indoor- en Vechtsportspellen 2017

Het nieuws komt nadat de website Inside The Games vorige maand onthulde dat vooral worstelaars verantwoordelijk waren voor zes van de 10 positieve dopingzaken die resulteerden uit de Aziatische Indoor- en Vechtsportspellen 2017 in de hoofdstad Ashgabat in Turkmenistan. Vier Mongoolse worstelaars slaagden ook niet voor de drugstest tijdens een ander evenement in het land afgelopen december.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws