Oscar Valdez breekt kaak, neus Scott Quigg platgeslagen tijdens boks clash Nieuws
Nieuws

Oscar Valdez breekt kaak, neus Scott Quigg platgeslagen tijdens boks clash

Oscar Valdez breekt kaak, neus Scott Quigg platgeslagen tijdens boks clash

De gebroken kaak van Oscar Valdez en platgeslagen neus van Scott Quigg was het gesprek van de dag

Scott Quigg's slecht gebroken neus deed zijn gezicht misvormd lijken tegen de tijd dat de laatste bel had geklonken. Na twaalf oorlogsrondes omhelsden Valdez en Quigg elkaar bij de laatste bel, de in regen poncho's geklede fans stonden op om een ​​uitzonderlijke weergave van boksvolharding door zowel regen als pijn op te vrolijken met een luid applaus. Ook Oscar Valdez kwam niet zonder kleerschuren uit het gevecht en brak zijn kaak.

Oscar Valdez breekt kaak, neus Scott Quigg platgeslagen tijdens boks clash

Valdez ging naar het ziekenhuis met zijn kampioensriem nog steeds stevig in zijn bezit

Valdez sleepte zich voort tegen de slopende uitdaging van Quigg uit Engeland in een gestage stortbui (de wedstrijd was in de openlucht), om via een ​​unanieme beslissing te winnen afgelopen zaterdagavond. Valdez (24-0, 19 KOs) behield zijn WBO vedergewicht titel tijdens het vechten onder een luifel in het beroemde outdoor boxing evenement ten zuiden van het centrum van Los Angeles. Met regendruppels die door de schijnwerpers op de doorweekte menigte stroomden, voegde de surrealistische setting een extra laag uniekheid toe aan een opmerkelijke, zware partij voor beide boksers.

Twee juryleden scoorden de wedstrijd 117-111 voor Valdez, en de derde had het 118-110.

De tweevoudig Mexicaanse Olympiër kreeg een straffende test van Quigg (34-2-2), die gewicht gemist had voor het gevecht en leek te profiteren van die extra sterkte. Promotor Eddie Hearn heeft onthuld dat Quigg altijd op 140-pond is als hij de ring betreedt. Hij betwist dat zijn bokser opzettelijk een groot voordeel heeft behaald. Quigg, die op vrijdag bijna drie pond boven het maximale vedergewicht gewacht was, woog 142,2 toen hij de arena betrad.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws