ONE Championship vechter hielp bij redding Thaise voetballertjes uit grot Nieuws
Nieuws

ONE Championship vechter hielp bij redding Thaise voetballertjes uit grot

ONE Championship vechter hielp bij redding Thaise voetballertjes uit grot

Grote zorgen om de kinderen

"We reden vroeg in de ochtend naar Chiang Rai, we maakten ons zorgen om de kinderen. Maar ik wist dat ons team zeer capabel was en dat we er alles aan zouden doen om ze te vinden, "zei Mitsitit. "Veel mensen van over de hele wereld kwamen om te helpen, het was een gezamenlijke inspanning en een geweldig gezicht om iedereen samen te zien komen voor een gemeenschappelijk doel."

De kinderen van 11-16 jaar oud verkenden het grottenstelsel van Tham Luang Nang op zaterdag 23 juni, toen hevige regen en plotselinge overstromingen de ingang snel vulde en ze binnen opgesloten raakte. Gedwongen om onderdak te zoeken en te ontsnappen aan het stijgende vloedwater, waagden het team en hun coach zich verder in het grottenstelsel en bereikten een verhoogd zanderig gebied waar ze hun toevlucht zochten totdat hulp arriveerde.

ONE Championship vechter hielp bij redding Thaise voetballertjes uit grot

Marineduikers en vrijwillige reddingsteams

Een grote zoek- en reddingsoperatie werd gelanceerd met pogingen om de grot net genoeg leeg te maken zodat de Thaise SEAL-duikers naar binnen konden gaan om de slachtoffers eruit te halen. Na enige tijd konden ontdekte de autoriteiten waar de groep zich had verschanst en kwamen de reddingsoperaties snel op gang.

Marineduikers en vrijwillige reddingsteams, waaronder Mitsatit's eenheid, werkten samen, doorkruisten troebel water, verraderlijke grotkamers en smalle doorgangen. Duikers moesten tijdens een ingewikkelde operatie verschillende zware uitrusting gebruiken, zoals zuurstoftanks en verschillende rotsklim materialen. Toen redders het gebied bereikten waar de voetballers werden ontdekt, toonden foto's en video's die door het reddingsteam waren gestuurd, de jongens die lachten op camera, zelfs na bijna twee weken vast te hebben gezeten in de grot.

Mitsitit wilde alles doen om die jongens te helpen

Familieleden van de jonge voetballers waren extatisch en vierden het nieuws dat hun kinderen de beproeving hadden overleefd en werden gevonden zonder zwaar lichamelijk letsel. Pongsiri Mitsatit - ONE Championship "Ik voel me ongelooflijk gezegend om te kunnen helpen deze kinderen levend te vinden," zei Mitsitit. "Het deed er niet toe of ik in training was voor een groot gevecht, ik wilde alles doen wat ik kon om die jongens te helpen. Dit was groter dan al het andere. De Britse duikers zagen ze als eerste en stuurden foto's en video's terug, ik was zo opgelucht.

Mitsatit weet hoe het is om tegenspoed te trotseren, zij het in de kooi. EEN ONE Championship-deelnemer aan het strohalgewicht met een ongeschonden 9-0 professioneel record en algemeen beschouwd een van de snelst stijgende sterren in de wereld van de vechtsport, had Pongsiri veel te verliezen door zijn leven te riskeren. Maar hij zou het niet anders hebben gedaan.

Reddingsoperaties met succes afgerond

"Wanneer we de mogelijkheid krijgen om anderen te helpen die het hard nodig hebben, moeten we alles doen wat we kunnen. Het maakt niet uit of we arm of rijk zijn, we doen wat we kunnen, "zei Mitsitit. "In mijn gedachten wilde ik die kinderen zo snel mogelijk vinden." Ik zou alles doen als het die jongens zou redden", besluit Mitsatit.

De reddingsoperaties eindigden afgelopen week, toen teams de klok rond werkten om de slachtoffers op het snelst mogelijke moment te redden. Alle 12 jongens en hun coach zijn gezond en opgewekt nadat ze naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis zijn vervoerd. Hoewel de rol van Mitsatit bij reddingsoperaties is voltooid, is hij meer dan bereid om indien nodig meer hulp te bieden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws