Nieuwe regels maken het Kyokushin Karate kapot! Nieuws
Nieuws

Nieuwe regels maken het Kyokushin Karate kapot!

Nieuwe regels maken het Kyokushin Karate kapot!

Nieuw toernooi dat georganiseerd zal worden op basis van nieuwe regels

Tijdens het 49e All Japan Open Tournament introduceerde Matsui Shokei een nieuw toernooi dat georganiseerd zal worden op basis van nieuwe regels. Het wordt gehouden in juni 2018, onder de "IKO semi-contactregels" (voorlopige naam). Deze nieuwe regels zullen het dragen van gezichts-, borst-, scheen- en knokkelsbescherming verplicht maken en zullen veranderen in een puntensysteem, waarbij treffers uit stoten en trappen (KO zijn nog steeds OK) worden geteld. Verder zijn low-kicks, hiza-geri en kakato-otoshi verboden. Ten slotte worden de mae-geri boven de heupen, chudan-geri en jodan-geri allemaal geaccepteerd en zijn alleen rechte stoten toegestaan ​​(stoten in het gezicht zijn ook toegestaan, zolang ze op een gecontroleerde manier worden uitgevoerd.

Nieuwe regels maken het Kyokushin Karate kapot!

Matsui verklaart de achtergrond van zijn regelset als volgt:

"Kijkend naar de kinder boks toernooien, realiseerden we ons dat hoewel ze hun best doen, ze nog niet hebben geleerd hoe ze de juiste bewegingen moeten maken en dat hun technieken slordig zijn. Ze hebben geen basiskracht, noch een goede kernbalans. De technieken bij het boksen zijn heel precies, omdat hun regels beperkt zijn. Ook in het karate zullen ze, als we de technieken niet vanaf het begin beperken, ze niet goed kunnen beheersen."

Begonnen met het vaststellen van nieuwe regels

"Ook doen de kinderen tegenwoordig veel meer wedstrijden dan vroeger. Mensen van mijn generatie leden uiteindelijk pijn aan hun heupen of knieën en moesten operaties ondergaan, maar we kunnen niet toestaan ​​dat dit doorgaat. Om ervoor te zorgen dat de kinderen op 40 of 50 jaar oud gezond kunnen blijven, zijn we begonnen met het vaststellen van nieuwe regels. We moeten gevechten organiseren waarin senioren en vrouwen ook actief kunnen participeren. We moeten een toernooi maken waar ze nog steeds kunnen groeien terwijl ze van karate genieten."

Diverse soorten karate door elkaar

"Op dit punt zijn we niet actief op zoek naar beoefenaars van traditioneel karate (die een vergelijkbare reeks regels gebruiken). Als ze willen deelnemen, verwelkomen we hen om dit te doen. Ik denk wel dat als vechters van het traditionele karate nu deelnemen, ze zullen winnen. Als ze komen, zal het ons in staat stellen om verder te gaan en wat uitwisselingen in de karate-sfeer te maken. In de toekomst hopen we dat het een toernooi kan worden waarin ze gemakkelijker kunnen deelnemen. "

Voorbereiden op de aankomende Olympische Spelen in Tokyo

Hoewel MATSUI dit nieuwe toernooi presenteert als een manier om de veiligheid te garanderen en als een leerplatform om de juiste techniek onder de knie te krijgen, en het promoten van karate in de verschillende categorieën van leeftijd en geslacht (een categorie voor mannen is ook inbegrepen), lijkt het heel voor de hand liggend dat het een verdere stap is van zijn organisatie om zich voor te bereiden op de aankomende Olympische Spelen in Tokyo, die karate als een officiële sport zullen introduceren, en dat ook een vorm zonder full contact zal gebruiken. De vraag die overblijft is of dit soort nieuwe toernooien uiteindelijk zal vervangen wat Kyokushin oorspronkelijk is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws