Nieky Holzken maakt super debuut bij de WBSS tegen Callum Smith Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken maakt super debuut bij de WBSS tegen Callum Smith

Nieky Holzken maakt super debuut bij de WBSS tegen Callum Smith

Callum Smith kreeg zijn overwinning niet cadeau tegen Nieky Holzken

Wij zagen een actief boksende Nieky Holzken in de strijd om de WBC middengewicht titel tegen Callum smith, Holzken die op last minute inviel voor de zieke Juergen Braehmer. De eerste ronde begon met aftasten van beide boksers maar al ras zette dit door in meer actie. Callum liep in de derde ronde een bloedneus op door stoot van Holzken die geen duimbreed leek te wijken, vooruit bokste en Callum achteruit dreef.

Nieky Holzken maakt super debuut bij de WBSS tegen Callum Smith

Goede boks technieken van beide vechters

Zowel Holzken als Smith lieten goede boks technieken zien, het was aan te zien dat Holkzen naast het kickboksen al jaren bokst. Waar de critici Nieky Holzken de underdog positie toewezen en Callum smith als favoriet hadden staan moesten toch even hun mening inslikken want van een underdog was niet te spreken, sterker nog Holzken imponeerde met zijn vechters hart en zijn goede overcross stoten.

Fitte Nieky Holzken

Holzken laat met de partij tegen Smith gelijk zien dat de beweringen dat een kickbokser in de minderheid zou zijn tegen een bokser naar het land der fabelen kan. Wij zagen een super fitte Holzken in de ring staan die veel initiatief toonde en zijn tegenstander op de halve afstand steeds opzocht. Het gevecht ging over de hele twaalf ronden echter won Smith op punten. Holzken heeft een goede indruk achter gelaten en wij zullen zeker nog van hem horen in het top boks circuit. De finale strijd voor de WBC wereldtitel zal gaan tussen George Groves en Callum Smith op 2 juni aanstaande.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws