Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC Nieuws
Nieuws

Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC

Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC

Youtube
Youtube

De overtreding van Diaz resulteerde in een schorsing van één jaar

Zoals alle UFC-atleten is Diaz verplicht mee te doen aan de UFC testpool en is daarom onderhevig aan bepaalde eisen en verantwoordelijkheden, waaronder de USADA op de hoogte houden waar hij zich bevindt, zodat hij willekeurig kan worden getest. De eerste twee mislukte tests vonden plaats in het tweede en derde kwartaal van 2016, terwijl de derde plaatsvond in het eerste kwartaal van 2017. Onder het anti-dopingbeleid van UFC vormt de accumulatie van drie mislukte testen binnen een periode van 12 maanden een schending van het antidopingbeleid. De overtreding van Diaz resulteerde in een schorsing van één jaar.

Schorsing met terugwerkende kracht dus snel de kooi weer in

De eenjarige periode van uitsluiting van Nick Diaz begon op 19 april 2017 (met terugwerkende kracht), de datum waarop zijn derde verzuim tegen hem werd uitgesproken. Tijdens zijn periode van uitsluiting bleef Diaz onderworpen aan een test zonder voorafgaande kennisgeving door USADA en accumuleerde het geen verdere fouten. Als zodanig komt Diaz in aanmerking om terug te keren naar de kooi na het voltooien van zijn sanctie op 19 april 2018. De redenering achter de late aankondiging van de schorsing van Diaz, volgens USADA's Brad Horn, is dat Diaz de sanctie pas technisch aanvaardde tot afgelopen maandag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws