Nederlandse Karateka's klaar om te knallen tijdens Karate 1-Premier League Rotterdam Nieuws
Nieuws

Nederlandse Karateka's klaar om te knallen tijdens Karate 1-Premier League Rotterdam

Nederlandse Karateka's klaar om te knallen tijdens Karate 1-Premier League Rotterdam

De internationale karate scène verschuift deze week naar Nederland voor de Karate 1-Premier League

Karate 1-Premier League organiseert haar derde evenement op de kalender van 2018 met de Karate 1-Premier League Rotterdam die vanaf vrijdag in de Topsportcenter sporthal gehouden wordt in Rotterdam. De Nederlandse stad organiseert voor de derde keer een Karate 1-Premier League, omdat Rotterdam het eerste toernooi in 2016 verwelkomde, gevolgd door een succesvol evenement vorig jaar. Sinds 2012 is Nederland opgenomen in de lijst met locaties van de eerste klas internationale wedstrijden van Karate, waarbij de steden Dordrecht en Almere ook evenementen organiseren.

Nederlandse Karateka's klaar om te knallen tijdens Karate 1-Premier League Rotterdam

Hoop op betere resultaten dan 2017

Vorig jaar stonden de Franse en Japanse delegaties bovenaan de medailletafel met elk vier gouden medailles. Toppers zoals Ayumi Uekusa uit Japan, Xiaoyan Yin uit China en Alexandra Recchia uit Frankrijk, werden onder andere gekroond tijdens het evenement. In de editie van dit jaar maken bijna 700 atleten uit 74 landen zich klaar om te vechten voor het goud in Rotterdam. De Nederlandse Karateka's hopen in de nieuwe editie die van 2017 te overtreffen met tenminste één beker. Alleen Rene Smaal wist vorig seizoen de Nederlandse vlag naar het podium te brengen met zijn zilveren medaille in Kumite -84kg bij de mannen.

Tyron-Darnell Lardy heeft een grote rol

De lokale hoop wordt gevestigd op de 20 Nederlandse atleten die strijden voor familie en vrienden in Rotterdam. Onder de fan favorieten speelt Tyron-Darnell Lardy een grote rol in de verwachtingen van het Nederlandse Karate publiek dit weekend. De 21-jarige karateka is de enige lokale atleet die dit seizoen medailles heeft weten te winnen na het pakken van goud in de Karate 1-serie A Guadalajara en zilver in Karate 1-serie A Salzburg. Echter, de 24e plaats gerangschikte in de WKF World Ranking heeft dit seizoen niet zoveel geluk gehad in Karate 1-Premier League. Sinds de 2016 U21 Europees kampioen een vroege eliminatie leed in Parijs en niet meedeed in Dubai. Het wordt een interessant karate weekend!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws