Nederlands Judo mixteam naar EK-finale in Rusland Nieuws
Nieuws

Nederlands Judo mixteam naar EK-finale in Rusland

Nederlands Judo mixteam naar EK-finale in Rusland

Nederland kwalificeert

Nederland wist de finale te bereiken door het Franse team uit te schakelen met 4-2. De halve finale ging gelijk op. Dewy Karthaus (-57 kg) won de eerste wedstrijd van Automne Pavia. Vervolgens verloor Kenneth Henneveld (-73 kg) met waza-ari van Julien La Rocca. Hilde Jager (-70 kg) was via waza-ari te sterk voor Melissa Heleine. De stand werd weer gelijk toen Bas van Empelen (-90 kg) op shido's verloor van Ibrahim Keita. In de vijfde wedstrijd was Natascha Ausma (+70 kg) via straffen te sterk voor Julia Tolofua en Jur Spijkers (+90 kg) was uiteindelijk bepalend door met een houdgreep Messie Katanga te verslaan.

Nederland kwam met 3-0 op voorsprong na winstpartijen van Dewy Karthaus, Kenneth Henneveld en Hilde Jager. Vervolgens verloren Bas van Empelen, Ilona Lucassen en Jur Spijkers met waza-ari hun partij. Doordat de stand na zes partijen gelijk was, bepaalde loting dat zevende wedstrijd tussen Jur Spijkers en Daniel Natea zou gaan. Spijkers scoorde waza-ari en verzekerde daarmee de halve finale plaats voor Nederland.

De Nederlandse judoploeg was in de eerste ronde vrijgeloot en nam het vervolgens op tegen Azerbaijan. Ze kwamen met 3-0 op voorsprong. Dewy Karthaus, Kenneth Henneveld en Natascha Ausma (-70 kg) wonnen alledrie de partij op ippon. Vervolgens moesten Bas van Empelen en Ilona Lucassen hun meerdere erkennen in Tural Safguliyev en Iryna Kindzerska. Via een houdgreep was Jur Spijkers de zesde wedstrijd beslissend met winst op Ushangi Kokauri.

Bro JB

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws