Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet? Nieuws
Nieuws

Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet?

Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet?

De Internationale Federatie van Muay Thai heeft alle mogelijke stappen genomen om de Olympische droom te bereiken

Sinds de voorlopige erkenning van het Internationaal Olympisch Comité in december 2016 heeft de Internationale Federatie van Muay Thai (Amateur) alle mogelijke stappen genomen om de Olympische droom te bereiken. Dit was een van de meest succesvolle jaren voor IFMA - toezicht op tal van evenementen wereldwijd, naast de wereld- en junior wereldkampioenschappen. De IOC verleent voorlopige erkenning aan een sport voor een periode van drie jaar. In die tijd gaat het om organisaties zoals IFMA om zijn sport te laten groeien. Hun grootste tot dusverre behaalde doel was de opname in de 2017 World Games in Wroclaw, Polen.

Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet?

Grootste Jeugd Wereldkampioenschap

Volgens IOC Sports Director, Kit O'Connell, zijn sporten in The World Games sterke aanspraakmakers op het gebied van opname in de Olympische Spelen. Nu heeft IFMA zijn ogen gericht op de 2021 World Games in Birmingham, Alabama, Verenigde Staten. Dit jaar was ook het grootste Jeugd Wereldkampioenschap tot op heden, en verwelkomde een record aantal atleten uit 79 landen, waaronder voor het eerst Palestina.

IFMA's inspanningen om dergelijke gebeurtenissen wereldwijd te hosten, brengen de IOC-erkenning aan de deelnemende landen. Volgens de secretaris-generaal Stephen Fox van IFMA zal de olympische erkenning een boost zijn voor de industrie op alle niveaus. "IOC-erkenning maakt het gemakkelijker voor nationale teams om hun regeringen te financieren voor financiering," zei Fox.

"Turkije krijgt bijvoorbeeld financiering voor kinderen uit kansarme gebieden om te trainen en te helpen met reiskosten als ze het aan het nationale team deelnemen. Oekraïne heeft hulp gekregen bij het bouwen van een nieuwe opleidingsfaciliteit".

Meevaren op de Muay Thai reis

Hoewel er geen garantie is dat Muay Thai het tot de Olympische Spelen zal halen, gaat het zeker in de goede richting. IFMA heeft ook een individuele vrouwelijke commissie gecreëerd die sport hijabs heeft ontwikkeld voor gebruik door moslimvechters. Zij zullen dit jaar nog twee regionale evenementen in de gaten houden alvorens ze naar Cancun, Mexico gaan, waar zij in mei de 2018 IFMA World Championships zullen hosten. Fox adviseert jonge atleten om zich te betrekken bij lokale evenementen.

"Al wat we kunnen doen, is de sport te laten groeien en jonge atleten aanmoedigen om deel te nemen aan onze Muay Thai droom. Wie weet waar Muay Thai heen gaat, het beste is om te hopen aan boord te komen en mee te gaan op de reis".

Bron: The Fight Nation

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws