MMA-vechter Costello van Steenis en zijn weg naar de top! Nieuws
Nieuws

MMA-vechter Costello van Steenis en zijn weg naar de top!

MMA-vechter Costello van Steenis en zijn weg naar de top!

Intelligent en Streetwise

’Intelligentie in het leven is gelukkig wat anders dan intelligentie op school, zo leerde ik", vervolgt Costello. Toen hij zestien werd stopte hij met school, simpelweg omdat hij zich niet meer kon focussen. "Ik wist op dat moment echt niet wat ik moest doen met mijn leven. Ik deed heel weinig, liep een beetje rond in mijn zwembroek en slippertjes en ging naar de gym." Dat veranderde toen hij les begon te krijgen van een portier die hij via zijn vader leerde kennen, deze gaf vechtsport les in de stad. Zo begon Costello met MMA, ik wist niet wat het inhield maar het beviel mij wel. En niet zonder succes want vier maanden later stond hij al op zijn eerste toernooi.

MMA-vechter Costello van Steenis en zijn weg naar de top!

Verhuizen om zijn talent verder te ontwikkelen

De vader van Costello gaf hem advies naar Nederland te verhuizen om zo verder te komen in het MMA, hij ging bij zijn peetvader wonen en begon te trainen bij de Polderpoort, een tip die hij overigens kreeg van zijn kapper. Daar ontmoette hij Ricardo Wondel die toevallig ook met Gegard Mousasi trainde. Hij nodigde Costello uit om eens bij Mousasi te komen trainen in Leiden, dit dee hij graag omdat hij deze als een voorbeeld zag. Nu traint hij dagelijks met hem o.a. bij Kops Gym en leert veel van hem, "Nu zit ik elke dag met Mousasi te trainen. Dat is toch kicken? Iedereen die bij Mousasi traint in Leiden is fucking sterk. Ik voelde me daar als beginnende MMA-vechter meteen met grote stappen omhoog gaan. Het is daar gewoon overleven. Het trainingskamp dat we met Bert Kops hebben gedaan voor Bellator 200 is ook top."

Het grote Bellator klopt aan

Costello viel al snel op ook bij de grote organisaties zoals Bellator dien hem alras een contract aanboden, Costello zegt hierover, "Voordat ik bij Bellator tekende, heb ik een paar keer in Nederland en België gevochten, toen ik opeens werd gevraagd voor een invalpartij in Engeland. Ik had maar een week voorbereiding, maar nam hem meteen aan. Binnen een minuut won ik die partij. Mijn tegenstander ging KO door ellebogen op de grond. Mijn volgende partij in Engeland won ik in de tweede ronde met een triangle choke" Omdat ik aardig wat wedstrijden won in Polen en Engeland, kon ik vorig jaar over een contract onderhandelen met UFC en Bellator. UFC wilde dat ik nog een partij ging winnen, terwijl Bellator me meteen aan wilde nemen.

Geen verschil in gage bij Bellator of de UFC

Ze betalen evenveel, dus ik ging naar Bellator. Ik wil het middengewicht in Bellator claimen, al moet Mousasi die eerst pakken voor een tijdje. Ik weet niet wat hij daarna gaat doen. Als hij gaat, is het mijn missie om die belt in Nederland te houden." Costello van Steenis vecht morgen vecht 25 mei tegen de Engelsman Kevin Fryer tijdens Bellator 200 in Londen, dus zijn weg naar de kooi heeft hij zeker gevonden.

Artikel in samenwerking met VICE

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws