Melvin Schol gaat stoppen met top jiu jitsu en judo Nieuws
Nieuws

Melvin Schol gaat stoppen met top jiu jitsu en judo

Melvin Schol gaat stoppen met top jiu jitsu en judo

Na een jaar van veel nadenken heeft Melvin Schol de knoop doorgehakt om te stoppen met jiu jitsu judo.

Het was een moeilijke beslissing voor Schol, maar is hij ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen, doch is hij er wel verdrietig over. Hij wilde al eerder stoppen en wel drie jaar terug daar waren meerdere persoenen van op de hoogte. Maar door zijn resultaten en prijzen naast dat hij leuke team genoten heeft had hem doen besluiten toch nog door te zetten. Op de WK jiujitsu in Bogota won hij onlangs nog brons.

Melvin Schol gaat stoppen met top jiu jitsu en judo

Er komt ontzettend veel kijken bij het winnen van een wedstrijd.

Ik weet wat er nodig is om met de top mee te kunnen komen en ik weet ook wat ik ervoor moet laten. Het vuurtje dat moet branden om te winnen, brandt helaas niet meer voldoende. Ik ben er ook van overtuigd dat het onmogelijk is om overal de beste in te zijn of worden. Voornamelijk de afgelopen zes jaar zijn ontzettend druk geweest. Opleidingen, twee bedrijven runnen, familie/vrienden/vriendin en daarbij nog eens meerdere keren per week trainen en (buitenlandse) trainingsstages/wedstrijden. Om de beste te worden moet je sport op nummer één staan en moet alles in het teken staan van de sport.”

“Dit gezegd hebbende, weet ik heel goed dat ik niet alles uit mijn sportcarrière heb gehaald. Enerzijds knaagt dit aan me, anderzijds ben ik supertrots (blijft gek om te zeggen over jezelf) op wat ik allemaal bereikte onder mijn omstandigheden. Goud op het WK, twee keer WK brons, zilver op het EK en meerdere keren Nederlands kampioen judo & jiujitsu". "Hoewel de overwinningen en medailles een mooie kroon op mijn werk zijn, ben ik misschien nog wel het meest dankbaar voor alle nieuwe mensen die ik heb ontmoet, intensieve trainingen die ik heb gedaan en avonturen die ik heb meegemaakt".

"Ik wil iedereen bedanken voor de steun gedurende mijn judo- en jiujitsu-carrière. In het bijzonder mijn lieve ouders en zusje die mij van kleins af naar de trainingen en wedstrijden brachten, eten klaarmaakten, pakken wasten en me aanmoedigden - waar ook ter wereld.”

(Bron Judobond)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws