McGregor bevestigt dat Mayweather rematch NIET zal plaatsvinden Nieuws
Nieuws

McGregor bevestigt dat Mayweather rematch NIET zal plaatsvinden

McGregor bevestigt dat Mayweather rematch NIET zal plaatsvinden

Conor McGregor heeft bevestigd dat Floyd Mayweather Jr. NIET met hem de MMA kooi in zal gaan.

McGregor, 29, zegt dat Mayweather uit de onderhandelingen met hem is gestapt voor de herkansing in een MMA gevecht. McGregor zegt dat hij blij is dat Mayweather met pensioen zal blijven, maar hij is niet verrast. Hij vindt dat de MMA-sport te zwaar is en niet zoals de typische boks sport. McGregor zegt dat hij in plaats daarvan een gevecht gaat opzetten met iemand anders. Of dat een bokswedstrijd is of een match met MMA-regels is onduidelijk.

Er zijn niet veel 41-jarigen die op het hoogste niveau meedoen aan MMA

Mayweather wordt 41 op 24 februari, en het zou voor hem moeilijk zijn geweest om 8 weken van training in MMA te doorlopen zodat hij kon concurreren met McGregor in de achthoek. Er zou zoveel zijn geweest voor Mayweather om in korte tijd te leren. Zo oud als Mayweather nu is, zou hij misschien niet door het trainingskamp heen komen zonder een blessure te hebben opgelopen. MMA is een sport die beter geschikt is voor jongere vechters. Er zijn niet veel 41-jarigen die op het hoogste niveau meedoen aan MMA.

McGregor bevestigt dat Mayweather rematch NIET zal plaatsvinden

McGregor zei dit op zijn Instagram:

Mayweather verdiende een groot bedrag van zijn vorige gevecht met McGregor op 26 augustus vorig jaar op Showtime PPV in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Mayweather vocht in een glaciaal tempo, schijnbaar het rustig aan te doen McGregor, die zijn pro-debuut maakte in het boksen nadat hij een licentie had gekregen om te vechten door de Nevada State Athletic Commission. Mayweather vs. McGregor werd gesanctioneerd als een professionele strijd door de Commissie ondanks het enorme verschil in ervaring. Mayweather was 49-0 tegenover een vechter met een 0-0 record.

Het was een mismatch en geen bijzonder gevecht

Het was schokkend dat de Commissie van Nevada ermee instemde om de strijd te sanctioneren omdat het een dergelijke mismatch in termen van ervaring was. De boks- en MMA-fans gaven er niets om. Ze kochten graag de kaarten voor de Mayweather-McGregor-strijd, denkend dat het een competitief gevecht zou zijn. Het was niet concurrerend. Het was een mismatch en geen bijzonder gevecht om naar te kijken. Toch geloofden 4,3 miljoen fans in de strijd en de PPV deed het ongelooflijk goed.

MMA geen sport voor Mayweather

Met het geld dat Mayweather heeft verdiend met het gevecht, hoeft hij McGregor niet te confronteren tijdens een herkansing in een MMA-evenement. Mayweather wil duidelijk niet beschaamd en mogelijk gewond raken door McGregor. In die sport kon Mayweather door McGregor in een klem worden vastgehouden en op de mat worden geslagen. Mayweather dacht er duidelijk beter over en besloot met pensioen te gaan.

Mayweather kent zijn beperkingen

Als Mayweather zijn bokscarrière voortzet, zal hij waarschijnlijk op zoek gaan naar een andere populaire vechter om tegen te vechten. Boks en MMA-fans blijven geen gevechten kopen waarbij Mayweather betrokken is, en ongeschoolde vechters die hun pro-debuut maken. Mayweather is 50-0 met 27 knockouts nu na zijn overwinning op McGregor. Het zou leuk zijn om te zien dat Mayweather zijn ongeslagen record riskeert tegen de winnaar van de Gennady Golovkin vs. Saul Canelo Alvarez rematch, maar dat is natuurlijk te veel om op te hopen. Mayweather kent zijn beperkingen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws