KSW MMA-organisatie vreest incidenten door hooligans: Past schema aan Nieuws
Nieuws

KSW MMA-organisatie vreest incidenten door hooligans: Past schema aan

KSW MMA-organisatie vreest incidenten door hooligans: Past schema aan

De KSW-organisatie heeft om onvoorziene redenen de Fan Zone voor het aankomende KSW 94: Bartosiński vs. Grzebyk-evenement op 10 mei afgelast.

In een verklaring op sociale media meldt KSW dat er zorgen waren over mogelijke incidenten rondom de vechters en hun aanhangers.

Bezorgdheid over voetbalrivaliteit

Volgens bronnen binnen KSW zou er bezorgdheid zijn over rivaliteit tussen fans van verschillende voetbalclubs die vechters op de kaart ondersteunen. Deze rivaliteit zou kunnen leiden tot confrontaties tijdens de Fan Zone, die traditioneel een openbare ruimte is waar fans met vechters kunnen omgaan en handtekeningen kunnen verzamelen.

Naast de annulering van de Fan Zone heeft KSW ook aangekondigd dat de officiële weging ceremonie voor het evenement op een andere locatie zal plaatsvinden en gesloten zal zijn voor het publiek. De weging ceremonie zal nu ook in een besloten omgeving plaatsvinden.

Geen verband met Arek Wrzosek

Er waren geruchten dat de annulering van de Fan Zone en de wijziging van de weging ceremonie te maken hadden met de aanwezigheid van vechter Arek Wrzosek. Wrzosek werd in 2022 door Glory Kickboxing ontslagen na rellen tijdens een evenement in Hasselt waar hij tegen Badr Hari vocht. Hooligans zorgden voor chaos en Glory wees de Pool als aanstichter aan.

Wrzosek zelf heeft in een verklaring op social media benadrukt dat de beslissingen niet door de zijn aanwezigheid zijn ingegeven. Eerder dit jaar werd voor een sportschool in Breda op Wrzosek geschoten, de daders daarvan zijn inmiddels opgepakt.

KSW 94: Bartosiński vs. Grzebyk gaat ondanks alles door

Ondanks de annulering van de Fan Zone en de wijziging van de weging ceremonie gaat KSW 94: Bartosiński vs. Grzebyk zoals gepland door. Het evenement vindt plaats op 18 mei in de Ergo Arena in Gdańsk, Polen.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws