Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland Nieuws
Nieuws

Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland

Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland

Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland

Adidas

Er was een zaak aangespannen door het kledingmerk tegen Adidas, het dochterbedrijf Reebok verkocht de kleding onder een exclusieve licentie (Reebok sponsort ook de UFC kleding van de vechters). De shirts, truien en broeken mogen dus niet meer in Nederland verkocht worden, de eigenaren van het noodlijdende Nederlandse kledingmerk McGregor hadden de zaak aanhankelijk gemaakt.

Verweer

Adidas voerde in haar verweer aan dat de vechtsporter bij een groot publiek bekend is, ook mede men dat hij naast Floyd Mayweather, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo een van de best betaalde sporters is. Ook werd er gesteld dat hij op Instagram ruim 25 miljoen volgers heeft. Dat was reden genoeg voor Adidas te stellen dat men de kleding van McGregor zou kunnen onderscheiden van die van het Nederlandse merk. De rechter verwees dit echter naar de prullenbak, volgens hem weet het grote publiek niet wie de vechtsporter is.

Gevolgen

Dat de zaak gewonnen is tegen de Ier kan gevolgen hebben voor andere landen en de verkoop, echter heeft het Nederlandse merk er weinig aan, deze ging al twee keer failliet en ook een tweede doorstart lijkt geen vruchten af te werpen. Vergeefse moeite of toch gerechtigheid?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws