Kickboksen is geen sport voor kinderen, maar voor macho’s in hemdjes zonder mouwen Nieuws
Nieuws

Kickboksen is geen sport voor kinderen, maar voor macho’s in hemdjes zonder mouwen

Kickboksen is geen sport voor kinderen, maar voor macho’s in hemdjes zonder mouwen

Kickboksen in de verdomhoek

Dagblad Trouw publiceerde vandaag een interessant artikel over de relatie tussen agressieve kinderen en vechtsport en dan met name waar men een kind met afwijkend gedrag, niet aan moet laten deelnemen.

Kickboksen is geen sport voor kinderen, maar voor macho’s in hemdjes zonder mouwen

Wat blijkt uit het artikel dat Judo de beste vechtsport zou zijn en kickboksen helemaal uit den boze is, voor kinderen met een agressie probleem? Wij citeren Bert Docter hoofdtrainer bij Budo Sport Arnhem die in het artikel meldt, dat kickboksen een bepaald soort sporters aantrekt, namelijk . Een boute uitspraak of met een kern van waarheid?

Trainer

Ook Agnes Elling van het Mulierinstituut voor sportonderzoek, geeft haar visie over kinderen en vechtsporten, zij zegt; “Waar kwetsbare kinderen er in het algemeen meer zelfvertrouwen van krijgen, leren agressieve kinderen hun gedrag beter controleren. Al geldt dat eigenlijk voor heel veel sporten, nuanceert ze meteen. Het belangrijkste is dat er een trainer staat met pedagogische kwaliteiten. “Niet de sport is goed of slecht, maar de trainer.”

Het artikel belicht meerdere facetten ook over het sociaal en emotionele aspect en effect van vechtsporten op kinderen, wil je meer weten en lezen klik dan hier om naar het artikel te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws