Judoka Nyssa Supusepa krijgt sponsorcontract bij ABAX Nieuws
Nieuws

Judoka Nyssa Supusepa krijgt sponsorcontract bij ABAX

Judoka Nyssa Supusepa krijgt sponsorcontract bij ABAX

Judoka Nyssa Supusepa tekent haar sponsorcontract op het hoofdkantoor van ABAX
Judoka Nyssa Supusepa tekent haar sponsorcontract op het hoofdkantoor van ABAX

Talents

Begin maart van dit jaar kon men zich in bijna alle Europese landen inschrijven voor ABAX Talents. In Nederland liep het aantal aanmeldingen storm. Een selectie van jonge talenten werd uitgenodigd om hun doelen en ambities persoonlijk toe te lichten. Uiteindelijk werd Supusepa gekozen: zij mag zich nu ABAX Talent noemen.

Judoka Supusepa heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet, waarmee ze ook uit de schaduw van haar tweelingzus en eveneens judo-talent Joshlyn stapt. Supusepa is al zeker van deelname aan de Europa Cup-toernooien komend jaar en ze heeft ook haar zinnen gezet op het komende NK, EK, WK en de Jeugd Olympische Spelen.

Judoka Nyssa Supusepa

Nyssa komt uit een sportfamilie. Haar vader is profvoetballer geweest (o.a. bij Ajax) en haar moeder heeft vroeger aan judo gedaan. Nyssa heeft net als haar zus Joshlyn Supusepa, al veel bereikt als judoka. In februari 2018 schreef ze het Judo Dutch Open Espoir op haar naam (hoogst aangeschreven Nederlands internationaal judotoernooi), daarna won Nyssa hetNoord-Hollands kampioenschap. Vanwege de vele overwinningen mag ze officieel uitkomen voor Nederland. Ze heeft dan ook een status bij het NOC-NSF gekregen.

Jeugd Olympische Spelen

Ze mag gaan deelnemen aan de Europa Cup toernooien (-18 jaar) en omdat ze is geboren in een gunstig jaar (2002) maakt ze ook kans om deel te gaan nemen aan het EK (dit jaar al of volgend jaar). Ze hoopt in de eerste helft van 2019 deel te nemen aan het WK en de Jeugd Olympische Spelen. Nyssa traint nu nog bij haar eigen judovereniging in Zaandam, maar na de zomer stapt ze wellicht over (net als mijn zus Joshlyn al heeft gedaan) naar Stichting Topjudo Kenamju in Haarlem.

“Ik waardeer het enorm dat ABAX tijd en energie in mij steekt. Het opent deuren en maakt meer mogelijk voor mij. Ik kan bijvoorbeeld meer trainingen financieren en reiskosten betalen. Het is altijd fijn om te weten dat je gesteund wordt in het najagen van je dromen”, aldus Supusepa. “On the tatami I stand alone, but I got ABAX on my side.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws