Judoka Juul Franssen vandaag voor de rechter Nieuws
Nieuws

Judoka Juul Franssen vandaag voor de rechter

Judoka Juul Franssen vandaag voor de rechter

Judoka Juul Franssen blijft in gevecht met de bond en staat vandaag voor de rechter

30 maart jl. stond Juul Franssen ook al voor de rechter op 30 maart toen de rechter haar en de Judo bond twee weken gaf om tot een compromis te komen. Inzet van de rechtszaak, Juul Franssen weigert om deel te nemen aan verplichte centrale trainingen op Papendal. Franssen geeft aan dat dit wegens studie en andere zaken niet te doen is.

Judoka Juul Franssen vandaag voor de rechter

Rood truitje

Juul Franssen had destijds speciaal voor haar kort geding tegen de judobond een rood truitje aangetrokken. Dit Om strijdvaardig over te komen tegen de bond. Of dat dit vandaag weer het geval is zal moeten blijken. Zij liet zich niet het spreekwoordelijke kaas van het brood eten, vandaar dat er vandaag weer een zitting plaatsvindt in de rechtbank van Utrecht.

Met merkbare tegenzin door rechter Hans Zuurmond lieten de judoka en Henry Bonnes, directeur Topsport van Judo Bond Nederland (JBN) zichweer naar de onderhandelingstafel leiden. Waarvan is gebleken dat dit niets heeft uitgehaald.

Strijdvaardige judoka

En strijdvaardig was de judoka woensdag tijdens de zitting in de rechtbank in Utrecht. Het effect van het rode truitje laat nog veertien dagen op zich wachten, tenzij een hernieuwd gesprek van Franssen met de judobond tot deëscalatie leidt.

Oorspronkelijk zou de uitspraak op 12 april hebben plaatsgevonden maar werd dit verdaagt om onbekende redenen. Franssen is in de tussentijd onderhevig aan een schorsing dus mag ook niet uitkomen in officiële wedstrijden van de bond.

Willekeur en voortrekkerij

Twee vanwege de liefde geëmigreerde judoka’s, mogen wel van het bondsprogramma deel blijven uitmaken, het gaat hier om Kim Polling en Noël van ’t End. In principe zouden zij ook vanaf 1 september verplicht naar Papendal moeten om te trainen. Echter of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn laat Bonnes in het midden. Hij geeft aan dat zij onder de regie van de bond trainen. Meer wilde hij daar niet over kwijt. Franssen heeft haar twijfels en geeft aan dat de bond willekeur en voortrekkerij hanteert.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws