Bokscarrière kampioen op losse schroeven na zoveelste arrestatie: 'Hardleers' Nieuws
Nieuws

Bokscarrière kampioen op losse schroeven na zoveelste arrestatie: 'Hardleers'

Bokscarrière kampioen op losse schroeven na zoveelste arrestatie: 'Hardleers'

Bokskampioen Jermall Charlo is gearresteerd voor rijden onder invloed en het veroorzaken van een verkeersongeval. De WBC-middengewicht kampioen is opnieuw in problemen geraakt buiten de ring

Jermall Charlo houder van de WBC-titel in het middengewicht lijkt opnieuw problemen te hebben buiten de ring. Volgens TMZ is de ongeslagen bokser gearresteerd en beschuldigd van rijden onder invloed nadat zijn Lamborghini dinsdagavond in Houston in botsing kwam met een ander voertuig.

Charlo vlucht van ongeval en negeert politie

Na de aanrijding ontstond er een woordenwisseling tussen Charlo en de bestuurder van de andere auto. Vervolgens ging de bokser er volgens een woordvoerder van de politie van Pearland vandoor. Agenten probeerden Charlo staande te houden, maar hij negeerde de sirenes totdat hij ongeveer anderhalve kilometer verderop bij een rood licht werd klemgereden.

Bloedalcoholgehalte boven toegestane limiet

Charlo werd gearresteerd. Tests op het politiebureau wezen uit dat zijn bloedalcoholgehalte boven de toegestane limiet van 0,15 lag. Hij werd aangeklaagd voor rijden onder invloed en weg te vluchten na het veroorzaken van een ongeval waarbij meer dan $200 schade is ontstaan.

De advocaat van de bokser, Kent Schaffer, ontkent tegenover TMZ dat er drugs in het spel waren. "Jermall is in training geweest," verklaarde hij. "Hij heeft geen enkele vorm van drugs gebruikt." Schaffer voegde toe dat hem is verteld dat er niemand gewond is geraakt bij de aanrijding.

Geschiedenis van geweldsincidenten

Dit is niet de eerste keer dat Charlo buiten de ring in opspraak raakt. Afgelopen december werd hij gearresteerd op verdenking van mishandeling van een familielid. ESPN meldde toen dat zijn vrouw, Chyane Westbrook, een straatverbod en een scheiding aanvroeg. In 2022 werd hij ook al eens beschuldigd van mishandeling in verband met een incident uit 2021 maar die aanklachten werden geseponeerd.

Charlo heeft sinds zijn overwinning op Jose Benavidez Jr. via een eenzijdige beslissing in november vorig jaar niet meer gevochten. Hij gold naar verluidt als topkandidaat om het afgelopen weekend tegen Canelo Alvarez te boksen, maar die confrontatie kwam nooit tot stand. Vooralsnog staat er geen nieuw gevecht voor hem gepland.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws