Jake Paul tikt 1.2 miljoen af voor 'zieke' sculptuur van Nederlandse kunstenaar Nieuws
Nieuws

Jake Paul tikt 1.2 miljoen af voor 'zieke' sculptuur van Nederlandse kunstenaar

Jake Paul tikt 1.2 miljoen af voor 'zieke' sculptuur van Nederlandse kunstenaar

Jake Paul, bekend om zijn controversiële bokspartijen en extravagante levensstijl, heeft een ware blikvanger toegevoegd aan zijn landgoed op Puerto Rico.

De Amerikaan kocht onlangs een sculptuur van de Nederlandse kunstenaar Joseph Klibansky voor een verbluffend bedrag van 1,2 miljoen dollar.

Een gigantische astronaut in de achtertuin

Paul deelde op TikTok een video waarin hij het proces van het transporteren en onthullen van het kunstwerk vastlegde. Met zichtbaar enthousiasme introduceert hij de sculptuur: "Gasten, dit is episch! Er zijn maar drie exemplaren ter wereld van dit kunstwerk. En ik zet het in mijn achtertuin."

De video toont een vrachtwagen die het terrein van Paul op rijdt. Op de container prijkt de naam van Klibansky, afkomstig uit Naarden, met een gewicht van 1500 kilogram. Na het uitpakken volgt de grote onthulling, waarbij Paul zichtbaar gespannen is om de kwetsbare sculptuur te verplaatsen. "Dit is eng, het gaat om een hoop geld", zegt hij met een boormachine in de hand.

Een connectie via Rico Verhoeven

Zodra de sculptuur onthuld wordt, slaakt Paul een kreet van verbazing: "Dit is ziek, dit is episch!". De sculptuur toont een astronaut van wit steen met gouden accenten, een imposante verschijning die ongetwijfeld een pronkplek inneemt in de tuin van Paul.

De samenwerking tussen Paul en Klibansky is wellicht te danken aan de connectie met Rico Verhoeven. De kickbokslegende is bevriend met Klibansky en heeft eerder al kunstwerken van hem in en rond zijn huis laten plaatsen, waaronder een van Klibansky's beroemde beren. Deze lente gingen Verhoeven en Klibansky zelfs samen op vakantie.

Een kunstenaar met vechtsportconnecties

Klibansky geboren in Zuid-Afrika maar woonachtig in Naarden heeft een gevestigde reputatie in de kunstwereld. Zijn sculpturen vaak met een vleugje humor en hedendaagse thema's vinden hun weg naar galerieën en privécollecties over de hele wereld. Naast zijn artistieke talent onderhoudt Klibansky ook nauwe banden met de vechtsportwereld wat wellicht de sleutel vormde tot zijn connectie met Paul en Verhoeven.

De aankoop van Klibansky's sculptuur door Paul onderstreept de groeiende waardering voor hedendaagse kunst, met name sculpturen, onder beroemdheden. Tegelijkertijd benadrukt het de internationale reputatie van Klibansky, die met zijn unieke stijl en connecties in de vechtsportwereld een unieke positie inneemt in de kunstwereld.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws